Четири фирми искат да строят малката спортна зала в ЕГ

...
Четири фирми искат да строят малката спортна зала в ЕГ
Коментари Харесай

Made in Plovdiv: Физкултурният салон на Руската поскъпна тро...

Четири компании желаят да строят дребната спортна зала в ЕГ " Иван Вазов " след фала с първия определен реализатор и дългото туптене на топката от локалната администрация

Четири предложения е получила Община Пловдив по оповестената социална поръчка за създаване на многофункционална спортна зала към ЕГ " Иван Вазов ", стана ясно след инспекция на " Марица ". Прогнозната стойност на плана е близо 2,5 млн. лв. с включено Данък добавена стойност.

Ценови предложения са подали столичната компании " ГЛАВ-Проектинвест София " ЕООД, както и записаната в село Цалапица " Мауербрюдер " ЕООД. Освен тях за поръчката ще вземат участие и

нормалните обвинени участници в търговете под тепетата " Парсек Груп " ЕООД и " Пирс-Д " ООД.

Тепърва общинската комисия ще дефинира дата за отваряне на ценовите оферти. " Парсек Груп " на столичния бизнесмен Бончо Бончев има два злощастни обекта в Пловдив - повече от 9 месеца той не може да приключи първия сектор от реконструкцията на ул. " Даме Груев ". Фирмата е спечелила и огромния план на ВиК-Пловдив за създаване на Южния обходен колектор, който обаче все по този начин не може да започва. Бончев е прочут, че взе участие в съвсем всички търгове и в случай че не завоюва поръчката, наложително жали в съда. 

" Пирс-Д " ООД на Ботко Михайлов се прочу със строителството на зала " Дунав "  

Според подписания с Общината контракт от дълго време трябваше да е въведена в употреба. Обектът обаче е надалеч от Акт 16, а изпълнителят упорства за нова индексация на контракта, откакто сумата за залата един път към този момент бе обновена от 4,2 на близо 6 млн. лв.. 

В случая със салона на Руската гимназия играта с цената стартира още преди да започва строителството. Припомняме, че за обекта бе определен реализатор още през 2019 година. Тогава цената беше 1,1 млн. лв. без Данък добавена стойност. Поръчката завоюва ЕТ „ Металик - Иван Михайлов-Елена Михайлова ”. След

гибелта на бизнесмена Иван Михайлов

обаче роднините му се отхвърлиха от контракта. В него бе включена металната структура, която бе направена от компанията. По-късно от Общината взеха решение да я платят, въпреки изпълнителят да не бе безупречен. Така със остарелия разход и цената на новата поръчка салонът на Руската ще излезе на Общината близо 3 млн. лв., или три пъти над първичната планирана стойност.

 

Топла връзка със постройката на училището 

В новопроектираната постройка ще има многофункционална спортна зала за физически занимания и игри с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол със светла повърхност 885,33 кв.м. Към залата ще има съблекални с дрешници за мъже и дами. Зрителските места са общо 199. Към многофункционалната спортна зала са планувани кабинет за преподавателите и две сервизни пространства. Предвиден е и коридор за пряк достъп от учебното заведение. 

Сградата е проектирана с железна носеща конструкци​я с колони, греди и столици и фасади от трислойни панели. Обемното отнасяне на постройката е пластично със модерни материали и визия. Инвестиционният план включва следните елементи: ​архитектура, ​пожарна сигурност, Семеен кодекс, ИГД, ​геодезическа, ​паркоустройство, благоустройство, ОВК, ТЕ, ВиК, електротехническа и ПИИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР