Четири експлозии бяха чути в Киев рано тази сутрин, предаде

...
Четири експлозии бяха чути в Киев рано тази сутрин, предаде
Коментари Харесай

Русия пак обстрелва Киев тази сутрин

Четири детонации бяха чути в Киев рано тази заран, съобщи Франс прес. Засегнат е жилищен комплекс покрай центъра на града. Там има пожар и се издига гъст сив пушек.

Експлозиите са отекнали към 6,30 ч. локално време.

В приложението " Телеграм " кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че гърмежите са били в Шевченкивски регион. На мястото има пратени коли за спешна помощ и избавителни екипи, разясни той, съобщи Ройтерс.

" В резултат на противников обстрел е избухнал пожар в 9-етажен блок ", написа малко по-късно в " Телеграм " украинската Служба за изключителни обстановки, съобщи Франс прес. Според предварителни данни един човек е ранен.

Пристигнали на място публицисти на Франс прес са видели трите последни етажа на блока да горят. Стълбището му е изцяло разрушено. Полицията е отделила региона.

Според украинския народен представител Олексий Гончаренко руснаците са изстреляли 14 ракети по Киев и покрайнините му тази заран.

Олексий Кулеба, регионален шеф на Киевска област, пък сподели, че ракета е била свалена от украинската противовъзушна защита в столицата. Отломките от нея са паднали върху село. Кулеба добави, че " врагът е поразил столицата ".

Кличко разяснява по-късно, че съгласно него това е опит за заплашване на украинците преди срещата на върха на НАТО в Мадрид. Тя е от 28 до 30 юни.

В столицата са отекнали сирени преди да се чуят първите гърмежи. Сега доста хора са излязли на открито, в подножието на кооперациите си.

Предишният съветски удар по Киев беше от началото на юни и бе ориентиран против цех в покрайнините на града. Тогава бе ранен един човек.

В края на април съветска бомбардировка засегна Киев по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Журналист на радио " Свобода " бе погубен тогава в жилището си, напомня Франс прес.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР