Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2

...
Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2
Коментари Харесай

Три фирми ще правят водопроводи в Перник за над 24 млн. лева

Четири контракта с три компании на обща стойност над 24,2 млн. лв. ще подпише кметът на Перник Станислав Владимиров за рехабилитация на основните водопроводи в града.
Поръчката е инженерингова (за планиране, строителство и авторски надзор) и се разпорежда незабавно, без да се организира процедура, а непосредствено с договаряне без авансово съобщение.  
Първата обособена позиция е за реорганизация на Гл.клон III до Батановци. Втората е за Главен клон I от кафе „ Рай “ до ул. „ Средец “ и водопроводна мрежа в централната градска част и кв. Църква. Двете ще бъдат изпълнени от компания „ Райкомерс Конструкшън “ ЕАД, благосъстоятелност на Райна и Петър Козареви.
Третата обособена позиция е за реорганизация на Главен клон I от Минна дирекция до ПС „ Самоков “ и водопроводна мрежа в кварталите „ Клепало “, „ Проучване “, „ Твърди ливади “, „ Ралица “ и „ Каменина “. Тя ще е ангажимент на „ ГБС – Инфраструктурно строителство “ АД.
Четвъртата позиция е за Главен клон II по ул. „ Младен Стоянов “ и водопроводна мрежа в кв. „ Изток “ на регионалния град. Тя се разпорежда на компания „ Гелак “ ООД – благосъстоятелност на семейство Стефан, Георги и Антон Гелови.
Настоящата поръчка, която се разпорежда директно поради съществуване на „ изключителни условия “ за над 24 млн. лв. ще се извърши с част от отпуснатите 30 млн. лева от държавното управление за спешни поправки в Перник.
Припомняме, че с разпореждане от 30-ти декември Министерски съвет отпусна на община Перник 30 млн. лв. за „ Реконструкция на част от основен клон II, кв. Изток, гр. Перник “, „ Реконструкция на водопроводи на основни улици на територията на община Перник “ и „ Авариен ремонт на пречиствателна станция за питейни води “.
Първите три незабавни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лева с Данък добавена стойност кметът Владимиров ги разпореди на държавната компания „ Монтажи “ ЕАД. Те са за реорганизация на Главен клон ІІ, за главен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за спешен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР