Четири дни нито една болница в София не намери място,

...
Четири дни нито една болница в София не намери място,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Четири дни нито една болница не иска да приеме издъхваща женица

Четири дни нито една болница в София не откри място, с цел да одобри стара жена, която безусловно бере душа! След като неотдавна обществото ни беше потресено от фрагментите на умиращата пред детето си майка във Враца, ставаме очевидци на още един сходен случай.

Пет часа бабата и внукът й - Димитър Славев, който по всякакъв начин се пробва да й помогне, с цел да я вкара в болница и там тя да получи съответно лекуване, чакат кола за спешна помощ, само че напъните му удрят на камък.

Жената има направление, само че поради тежкото състояние, в което се намира, няма по какъв начин да се добере до болнично заведение без помощта на носилка и кола за спешна помощ. Оказва се още един проблем - тя има направление, само че то се оказало, че е неверно, издадено от персоналната лекарка, която от страна на фамилията е търсена в продължение на два дни!

Ходенето по тъгите започва на 4 февруари.

" След вчерашното петчасово очакване на " Спешна помощ " и безумният екшън, който съумяха да й подреден - разкарвайки я до 3-4 лечебни заведения, в които ОТКАЗАХА да я одобряват, тъй като, изтъквам: " Нямало по какъв начин да я вкарат в КОВИД поделение, в случай, че ПСР пробата й е негативен! ". В последна сметка я върнаха у дома!!! Върнаха я с двустранна пневмония, бъбречна непълнота и кръвно 200 на 120! ", оплака се преди дни внукът Димитър Славев.

Той подчертава и на това, че очевидно това не е животозастрашаващо положение, откакто няма позитивен тест.



" Всичко това, може би, можеше да бъде избегнато, в случай че персоналната й лекарка някак си беше съумяла да си вдигне телефона, с цел да й предпише перорален банкет на антибиотик. А ние я търсим 4-5 дни... ", показва тъгата си Славев.

В последна сметка съумяват да създадат по този начин, че негова позната здравна сестра да върви в тях, с цел да слага системи на бабата.

" Още ли има блажени вярващи, че властимащите и системата, която ръководят ни мислят положителното!? Или към този момент на съвсем всички е ясно, че тези хора, като нея - остарели и заболели, са непотребни! Ето, това е образец какво се случва с една българска учителка в края на дните й. Ето по какъв начин й се отблагодарява " ДЪРЖАВАТА " за всичките години ВЯРНА СЛУЖБА! ", показа още Димитър в профила си във Facebook, продължавайки да таи вяра за помощ.

Вчера, 7 февруари, той разгласява нова фотография на баба си и нова порция информация, защото доста хора се опитваха да оказват помощ със препоръки или хрумвания, по какъв начин да бъде оказана помощ. И не на последно място - този случай да има публичност и да се помогне на дамата, до момента в който не е станало прекомерно късно!



" Снимката не инцидентно е БЕЗ лицето на баба ми, тъй като не е за проявление! Най-вероятно цензурата на Зукито ще я отхвърли, като тежко въздействащ облик! Явно се дава зелена светлина на ненормалници да разгласяват фотосите си без да знаят мъж ли е или жена, само че очевидно обречен на смърт човек, борещ се за живота си, НЕ МОЖЕ! Сега ПАК й се запуши системата, през която й се вливат течности и антибиотик. Сега й давам чай СЪС СПРИНЦОВКА, с цел да се храни най-малко малко. Аз не съм здравно лице, само че все пак съумях да разредя антибиотика и да го сложа в банката, само че в този момент не мога да я пусна! Звънях на " Бърза помощ ", изяснявам им какво е ситуацията и че се нуждая от МАЛКО ПОМОЩ... Диспечерката ми вика: " АМА НИЕ ТАКИВА УСЛУГИ НЕ ИЗВЪРШВАМЕ! ", споделя с още по-голяма горест Димитър Славев.

Клетата женицата продължава се бори за всяка глътка въздух, откакто в петък безусловно са я унищожили от разкарване по лечебните заведения. И нека да не е късно...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР