Четири деца загинаха и седем бяха сериозно ранени, след като

...
Четири деца загинаха и седем бяха сериозно ранени, след като
Коментари Харесай

Влак се вряза в ученически автобус във Франция, загинаха деца

Четири деца починаха и седем бяха съществено ранени, откакто трен се вряза в учебен рейс на прелез в южна Франция, предадоха международните организации.

Автобусът превозвал 20 възпитаници от прогимназиални класове, а злополуката станала в селището Мияс край град Перпинян покрай границата с Испания.

Девет души от рейса и трима от влака са получили по-леки пострадвания, посочи полицията.

#BREAKING: At least four children have been killed after a train collided with a school bus in France. #9News pic.twitter.com/0PW0c0Kq1y
— Nine News Australia (@9NewsAUS) December 14, 2017
На местопроизшествието работят 70 спасители, а във въздуха кръжат 4 хеликоптера .

Регионалното радио „ Bleu “ заяви, че влакът блъснал рейса в задната му част и го разцепил на две. От своя страна вестник „ L'Independant “ цитира пътничката от влака на име Барбара, която свидетелства, че ударът „ беше доста мощен и ние помислихме, че влакът е дерайлирал “.

Министърът на превоза Елизабет Борне съобщи, че към този момент пътува към мястото на произшествието, което се намира на 850 км от столицата Париж, осведоми Агенция „ Фокус “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР