Четири часа и половина продължи разговорът между китайския президент Си

...
Четири часа и половина продължи разговорът между китайския президент Си
Коментари Харесай

Путин и Цзинпин обсъдиха войната в Украйна и двустранните си отношения


Четири часа и половина продължи диалогът сред китайския президент Си Цзинпин и неговият хазаин Владимир Путин. с изключение на двустранните връзки двамата държавни глави са разискали и войната в Украйна.

" Нов подтик " в двустранните връзки чакат Москва и Пекин. След началото на войната в Украйна и последвалите стопански наказания на Запада, Китай стана най-важният търговски сътрудник на Русия и най- огромният покупател на съветски нефт.

Това е първото посещаване на Си след преизбирането му за президент, и първото за Путин след издаването на заповед за арест от Международния углавен съд.

„ Внимателно разгледахме вашето предложение за контролиране на острата рецесия в Украйна. Ние постоянно сме открити за договаряния. Ще обсъдим тези въпроси, в това число вашата самодейност “, съобщи Путин.

„ Зная, че идната година, във Вашата страна ще има президентски избори. Сигурен съм, че народът на Русия ще ви поддържа във вашите старания “, сподели Цзинпин.

В коментара за срещата представителят на Белия дом призна за укрепването на връзки сред двете страни и назова Русия " младши сътрудник " в тези връзки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР