Четири борбени и много успешни млади дами влизат в битка

...
Четири борбени и много успешни млади дами влизат в битка
Коментари Харесай

Четири спортистки в битка за приза Жена на годината

Четири борбени и доста сполучливи млади дами влизат в борба за наградата " Жена на годината " в категория " Спорт ". За 13-а поредна година списание " Грация " ще раздаде премиите на специфична гала.

Мирела Демирева, Александра Начева, Катрин Тасева и Даниела Тодорова влизат в борба за призовото място.

" Те са надарени и отдадени на спорта дами, които са задоволително смели и амбициозни, с цел да преследват все по-високи върхове в своята кариера ", написа изданието за четирите състезателки.

Освен това Мирела Демирева има номинация в още една категория - " Послание във времето ". Думите, които са завладели редакторите на списанието, са: " Изключително прелестно е да усетиш, че някой почита професионализма и труда ти. Винаги, когато видя трибагреника, нещо в мен трепва ".

Мирела Демирева

Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 още веднъж зарадва българите, като победи в скока на височина на шампионата от Диамантената лига в Рабат. Месец по-рано българската лекоатлетка преодоля 2.00 метра в шампионата от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-хубавия скок в кариерата си. През 2018 година Мирела сграбчи и сребърен орден в скока на височина на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин, а ние сме сигурни, че ще продължи да ни смайва с триумфите си.

Александра Начева

След като сграбчи два поредни сребърни медала в тройния скок на международното състезание до 18 години в Кения и на европейското състезание в Унгария, тази година 17-годишната състезателка завоюва златен орден на международното състезание по лека атлетика до 20 години в Тампере, Финландия, постигайки персонален връх от 14.18 метра. Това достижение я трансформира във втория български спортист, спечелил юношески златен орден в тройния скок след Тереза Маринова (14.62 м) през 1996 година в Атланта.

Катрин Тасева

Тази година бе изключително вълнуваща за Катрин. Грацията и упоритостта на гимнастичката й донесоха златен орден на бухалки, сребро на лента и обръч и бронзово отличие на топка по време на Световната купа по художествена гимнастика в София. Спечели и сребърен орден в многобоя на шампионата от веригата " Гран при " в Киев. А по време на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия, сграбчи два сребърни и два бронзови медала. Възхищаваме й се откровено и я поздравяваме!

Даниела Тодорова

Българската параолимпийска лекоатлетка и състезателка в дисциплините мятане на копие, мятане на диск и подтикване на гюле ни впечатли със мощния си дух, дисциплинираност и спортни резултати. През 2016 година се класира на пето място в хвърлянето на копие по време на параолимпийските игри в Рио. Тази година Даниела си извоюва три медала на Европейското състезание в Берлин - сребърен орден на диск, бронзов на копие и сребърен на гюле с два национални и персонални върха.

 Мирела Демирева пропуща Европейското състезание в зала
Мирела Демирева пропуща Европейското състезание в зала

" Трудно ще мога да подкрепям форма толкоз дълго време, в случай че решим да скачам и през зимата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР