Четири балкански страни - България, Румъния, Гърция и Сърбия -

...
Четири балкански страни - България, Румъния, Гърция и Сърбия -
Коментари Харесай

България има 2 г. да реши кандидатства ли Мондиал 2030

Четири балкански страни - България, Румъния, Гърция и Сърбия - оповестиха проекти да повдигнат обша кандидатура или за Евро 2028, или за Мондиал 2030. Преговорите сред тях за кой конгрес да насочат напъните си към момента текат, като стана ясно какъв брой време ще имат, с цел да приготвят кандидатурата си, в случай че желаят да одобряват Световното състезание.

От ФИФА оповестиха крайните периоди, касаещи шампионата на планетата след 11 години. Всички кандидатури би трябвало да са ясни до 2022 година, след което стартират предварителните чувания и прегледът на документите. Крайното решение на Световната футболна централа за хазаин на форума ще е през 2024 година

Това оставя на спечелилата кандидатура единствено шест години за подготовка. Ако го съпоставим с Катар, който ще одобри Мондиал 2022, времето е тъкмо на половина по-малко. Арабската страна научи още през 2010 година, че ще одобри този шампионат и от този момент се приготвя за него, а подготовката още не е даже на 60%.

Засега е ясно, че има оповестени три кандидатури, като и трите включват повече от една страна-домакин. Две от тях са от Европа: едната на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, а другата на Испания с Португалия. Президентът на УЕФА АЛександър Чеферин разгласи, че ще желае от Стария континент да има единствено една кандидатура, с цел да има по-големи шансове да завоюва.

Като главен любимец обаче се счита кандидатурата на Южна Америка, която ще е обща сред Парагвай, Уругвай, Аржентина и Чили. Организаторите ѝ залагат на обстоятелството, че през 2030 година се навършват 100 година от първото Световно състезание, а то е извършено в Уругвай.

От идните Мондиали, както към този момент отбелязахме, този през 2022 година ще е в Катар, а четири години по-късно ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР