Четенето на качествена литература преди лягане е един от най-лесните

...
Четенето на качествена литература преди лягане е един от най-лесните
Коментари Харесай

6 причини да четете книги преди сън

Четенето на качествена литература преди лягане е един от най-лесните способи да извършите няколко неща: по едно и също време да се погрижите за общата си просвета, безсънието и спокойствието. Lira.bg. излъчи 6 съществени аргументи да посягате към книга на нощното шкафче при всеки комфортен миг. Ето кои са те.
1) Ще спите по-добре
Четенето подкрепя заспиването, като води мозъка ви другаде и не му разрешава да мисли за нещата от деня. Все едно четете на децата преди сън – доста от тях ще заспят до края на историята! Разбира се, в случай че не сте стигнали доста вълнуваща част от книгата си, с която желаете да се „ преборите” и да завършите последните няколко страници.
2) Четенето понижава напрежението
Учени от университета в Съри открили, че четенето преди сън може да понижи напрежението до 68%! Това е една огромна тежест, от която може да се отървете и задоволително страници, в които да се потопите!
3) Ще бъдете по-спокойни
Ако тв приемникът е включен на фонов режим, до момента в който се пробвате да заспите, може да ви отнеме повече време, изключително в случай че е звукът е интензивен. Четенето е превъзходен метод да посрещнете нощта спокойни и да заспите.
4) По-концентрирани
Докато превъртате потока от вести в обществените мрежи преди да сън, усвоявате друга информация едновременно, тогава мъчно ще спрете вниманието си върху нещо съответно. Без никакви образни средства (освен в случай че не четете графичен роман), ще би трябвало да се фокусирате върху една история, до момента в който държите книга! По този метод ще накарате мозъка си да се свие и в действителност да се концентрира.
5) По-съпричастни
Ставате по-съпричастни като се научавате да виждате света през очите на другите! Според психолог от университета в Йорк, разнообразното и постоянно четене оказва помощ за построяването на разнообразни гледни точки.
6) По-креативни
Тъй като четенето е тип подготовка за мозъка, колкото повече четете, толкоз повече нови хрумвания и способи за спраявне с проблемите ще откриете, и ще минавате с лекост през всевъзможни трудности и креативен блокажи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР