Четенето е едно прекрасно занимание, което може да накара децата

...
Четенето е едно прекрасно занимание, което може да накара децата
Коментари Харесай

Олга Василевска: Книгата е най-добрият заместител на екраните, за които децата са залепени

„ Четенето е едно прелестно занятие, което може да накара децата да се усещат добре, без да са залепени за екраните си. В момента има такава вълна, в това число от пеленачета, на които се дават таблети и телефони, а това ще докара до едно цяло осакатено потомство “.

Това съобщи водещият на подкаста „ Нов човек “ Олга Василевска пред Радио „ Фокус “. Тя е основател на най-голямата общественост за детско четене в България – „ Нито ден без книжки “ , която има над 45 000 почитатели.

По думите ѝ детското четене е едно отлично фамилно занятие , а децата имат за цялостен живот пазят загатна за времето, когато са стояли в скута на своите родители и са чели книжки. В същото време доста модерни фамилии избират да дават на децата си телефони и таблети от най-ранна детска възраст, с което безусловно стопират тяхното развиване.

„ Забелязвам в ресторанта като седнем и дребни бебенца държат в ръцете си екран и майка му бута в устата му храна и в случай че някой се опита да отмести екрана, става ужасно. Това е нещо доста ужасно, което можеш да причиниш на едно дете “.

Олга Василевска подсети, че  при пазаруване на детска брошура е доста добре да се обърне внимание на илюстрациите , тъй като те са значими за детското развиване. По думите ѝ децата могат да гледат едни и същи картинки с часове, като през това време си фантазират, което е доста потребно за развиването на въображението им

Ентусиасти преобразиха остаряла каравана в красива библиотека в Южния парк на София

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР