Чета, че цените на имотите скочили неимоверно в София и

...
Чета, че цените на имотите скочили неимоверно в София и
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Българският строител ви продава апартамент в отвратителна кочина

Чета, че цените на парцелите скочили неимоверно в София и в България изобщо. Някакви хора се пробват да търгуват квадратния метър, все едно са в Прага или Берлин!

Вече си приказваме за цени от 3, 4 и 5 000 евро на квадрат. Няма да разясня строителството. Няма да ви кажа, че в Германия топлоизолацията я вършат с каменна вата, а у нас със стиропор или фибран.

Друго ще ви кажа.

Онзи, който ви продава жилище, той ви продава среда за живеене. В Европа ви продават среда с необятни пространства, с паркове до вас, със зеленина, с окосени поляни, с чисти и поддържани улици, с постоянен превоз, с чист въздух! Българският строител ви продава апартамент в отвратителна кочина. Около вас панелки, обитаеми с второ или трето потомство "граждани ", потомци на наложително изведени от селата хора, принудени да работят в всякакви фабрики на соца. Строителят ви продава жилища, чиито междублокови пространства наподобяват повече на сметища, в сравнение с градинки. Шансът ви за що годе чиста среда е в затворените комплекси, където е доста евентуално да имате съседи - тежки комплексари. Но това е пътя на израстването на едно общество.

Строителите в България ви продават отровна среда, само че претендират да им плащате като че ли сте получили парцел в европейски град. Те се борят да застроят всяко допустимо парче земя. Превръщат паркове в имоти. Няма да посочвам квартали в София или Варна да вземем за пример, само че там съседите си гледат прането и душат "манджите " на живущите в прилежащите блокове. В сходни квартали обаче популацията живее с мисълта, че населява първокласен квартал.

Не, това са полу-гета, които имат белези на крайни квартали в градове от провинциите на Турция, Сирия или Русия. По-скоро би трябвало да ви заплащат да живеете в сходни места и да газите в отпадъци.

Наистина не разбирам претенциите на БГ строителите.

Димитър Стоянов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР