Честванията за празника на Благоевград радваха жители и гости на

...
Честванията за празника на Благоевград радваха жители и гости на
Коментари Харесай

Празникът на Благоевград - патриотични речи и впечатляващо огнено шоу

Честванията за празника на Благоевград радваха поданици и посетители на града през целия вчерашен ден,
Един от значимите моменти в събитието във връзка 108 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско господство и присъединението им към Майка България бе наличието на президента на Република България, Румен Радев.
 Румен Радев: Вярата, че България ще пребъде ни дава сили самоуверено да чертаем бъдещето на народа ни Румен Радев: Вярата, че България ще пребъде ни дава сили самоуверено да чертаем бъдещето на народа ни
" Нека вярата, че България ще пребъде ни дава сили самоуверено да чертаем бъдещето на народа ни и Пиринска Македония ". Това съобщи в Благоевгра...

Единствено речта на президента получи отразяване в медиите, само че празникът предложи и доста други прочувствени моменти за жителите на града
ЧВече 108 години днешният ден е празненство на единството на народ, дръзнал да се бори за свободата на Отечеството. Историята е потвърдила, че българския дух е мощен и непреклонен, и не би трябвало да забравяме, че сме длъжни пред тези, които влизаха храбро в пердах за Родината, съобщи кметът на града Румен Томов.
Продължи, като подчертава върху завета, който всеки би трябвало да носи в сърцето си, от горди и непокорни българи. Тяхната памет би трябвало да се уважава и помни, да се резервира идеала и вярата за свободна и почтена България. „ Силна страна се гради със храброст и безстрашие, с отстояване на полезностите и независимостта, с воля за независимост на духа и самоуважението, с единение на народ и страна!
Честит празник, Благоевград! Честит празник, Пиринска Македония! Честит празник, България! “, приключи патриотично инж. Томов.
 Посрещнаха Караянчева и Велчев с яйца и цинкови кофи в Благоевград (СНИМКИ) Посрещнаха Караянчева и Велчев с яйца и цинкови кофи в Благоевград (СНИМКИ)
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и екипът на ГЕРБ бяха посрещнати от митинг в центъра на Благоевград. Демонстранти...

“Балканската война е венецът на героичните старания на нашия народ за освобождения и национални обединявания. Мечтата на всички е да заживеят дружно, в едно общо свободно Отечество. Цената на успехите, на битката за самостоятелна и обединена България е висока.
На бойните полета остават живота си хиляди доброволци, мобилизирани от цялото българско землище. Днес, когато насочваме тържествени слова, дано склоним глави в символ на респект и признателност към храбрите и достойните – за тяхната безпределна обич и всеотдайност за България. “ В светлия празник той пожела здраве, сили и триумфи и опазване на духа, паметта и традициите на красивия и борбен край.
Тържествената стратегия продължи с обзор на реплики на бойните флагове, с присъединяване на Национално сдружение „ Традиция “. На сцената се качи емблемата на Благоевград, отбор „ Пирин “, групиje „ Мистик “ и „ Сигнал “.
Кулминацията на програмата приключи със зрелищно огнено и светлинно шоу, което се извършва, сливайки античните обичаи с новаторски техники. Уменията в разнообразни стилове като въртене на огнен пой, драгън стаф и други, заплени и впечатли поданици и посетители на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР