Честването на празничния 6 септември в Ямбол ще започне в

...
Честването на празничния 6 септември в Ямбол ще започне в
Коментари Харесай

Община Ямбол ще отбележи Деня на Съединението с тържествена церемония и изложба

Честването на празничния 6 септември в Ямбол ще стартира в 10:15 часа пред постройката на общинската администрация с музикална стратегия на Духовия оркестър при Народно читалище „ Съгласие-1862 “.

В 10:30 часа е началото на церемонията по издигането на националния трикольор с присъединяване на представителни военни елементи от гарнизон Ямбол.

Кметът Валентин Ревански ще приветства жителите и гостите на града с празнично слово, след което признателен молебен ще отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия.

След церемонията празнично шествие ще се насочи към Паметника на героите, дали живота си за националното ни избавление, където ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност към родолюбците, осъществили единението на Северна и Южна България.

Културно-информационен център „ Безистен “ ще показа гостуващата галерия „ Съединение на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември 1885 година “ на Регионален исторически музей – Пловдив. Двадесет табла ще показват събитията отпреди 137 години и техните герои.

На 6 септември в Музей на бойната популярност и в Културно-информационен център „ Безистен “ е разгласен Ден на отворени порти от 10:00 часа до 16:00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР