>Честта да води плеядата балетмайстори, директори на балетни трупи и

...
>Честта да води плеядата балетмайстори, директори на балетни трупи и
Коментари Харесай

Балетна икона ще води журито на 28-ия Международен балетен конкурс във Варна

>
Честта да води плеядата балетмайстори, шефове на балетни трупи и звезди в журито още веднъж се падна на Владимир Василиев – първият и единствен притежател на Голямата премия на град Варна от първото издание на състезанието през 1964 година Балетист, хореограф, възпитател, а също стихотворец и художник, той не крие любовта си към града на своя успех и към танцовото общество, което се изсипва от целия свят тук. Журирането на младите претенденти няма да бъдат единственият ангажимент на Владимир Василиев по време на състезанието. Той ще отпразнува във Варна 60-та годишнина от началото на театралната си активност – по този начин уредниците ще дадат късмет на феновете да се приближат до неговата невероятна харизма и да научат някои секрети от основаването на функциите му, останали скрити за публиката.

Звездата на Владимир Василиев изгрява още след довеждане докрай на хореографското учебно заведение, което бързо го изстрелва до солист на Болшой театр в Москва. На 24-годишна възраст той поразява познавачите и балетната аудитория във Варна на Първия Международен балетен конкурс в света. Жури, управлявано тогава от великата Галина Уланова, му присъжда Голямата премия. Сред емблематичните функции на Владимир Василиев са незабравими облици в балетите " Спартак “, " Дон Кихот “, " Лешникотрошачката “, " Жизел “.

В жури`2018 на Варненския конкурс по традиция са поканени балетни престижи, мениджъри на трупи и педагози от Франция, Куба, Китай, Корея, Русия, България, Япония, Съединени американски щати. В дните на танцовото съревнование Фондация Международен балетен конкурс Варна дава на младите танцьори изключителна опция да шлифоват танца си при международни майстори на класиката, присъщия танц, импровизацията, актуалните стилове в границите на Лятната академия.

Пълният правилник на 28-то издание на състезанието и Лятната академия можете да откриете на уеб страницата на състезанието: http://www.varna-ibc.org.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР