Честото ядене на бързата храна е в състояние да предизвика

...
Честото ядене на бързата храна е в състояние да предизвика
Коментари Харесай

Внимавайте с хамбургерите! Те могат да предизвикат астма и алергии!

Честото ястие на бързата храна е в положение да провокира хрипове и алергични болести, като сенна хрема и алергичен ринит. Това предизвестяват китайски учени в ново проучване, представено от английския вестник Sun.

Според данните честото ястие на хамбургери, което съгласно учените е 3 до 5 пъти седмично, може доста да усили риска от развиване на астма.

Тази нездравословна храна е в положение да провокира хрипове и алергични болести, като сенна хрема и алергичен ринит. Според учените газираните питиета и пиците на парче, които също са неизменима част от менюто на веригите за бързо хранене, не са толкоз рискови за здравето колкото хамбургерите.



Изследователите от университета в Съчуан настояват, че през миналите десетилетия, продуктите, предлагани от веригите за бързо хранене, са станали неотменна част от хранителния режим на богатите индустриализирани страни. Консумацията им е обвързвана с неприятен режим на хранене, с огромен банкет на калории и затлъстяване изключително измежду децата и подрастващите.

Наднорменото тегло е обособен риск, причиняващ астма и сензитивност към алергени. От веригите за бързо хранене огромните отсъстващи са плодовете и зеленчуците, акцентират китайските учени. А в тях се съдържат антиоксидантни и антивъзпалителни съставки, които снижават риска от астма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР