Често забравяме за доброто. В ежедневието си човек не винаги

...
Често забравяме за доброто. В ежедневието си човек не винаги
Коментари Харесай

Жена помогна на двама души в беда. Защо никой друг не се отзова?

Често забравяме за положителното. В всекидневието си човек не постоянно е квалифициран да намерения дали може да помогне на различен човек. Дори той да се намира тъкмо пред нас! Димитровградчанка даде три образеца, в които не се е поколебала да помогне. Единствено и имала подозрение дали да опише за това.

„ Чудех се дали да пиша пост, само че в последна сметка, е добре да го напиша.

Преди два дни на път за у дома един наедрял мъж падна пред мен, оставих количката на страна и незабавно отидох да видя дали е добре, най-грозното беше, че всеки ме подминаваше и никой не се спря да ми помогне да вдигнем индивида.

Днес сутринта излизам с количката стоя на пешеходната пътека и очаквам. Една, втора, трета кола… няма братче, никой не ми стопира. Както и да е, минах.

Отново през днешния ден към 10:30 се прибирам и виждам по какъв начин една стара жена стои и се моли за нещо на всеки минаващ, само че по този начин и никой не я отрази, завъртях количката и минах около нея за да видя какво желае от всеки... Познайте, на тази жена ѝ беше станало неприятно и даваше стотинките си на всеки минаващ, молейки се някой да ѝ купи вода. Отидох взех ѝ вода. Помоли ме също да и взема хапчета за сърце от аптеката (взех ѝ ги)..

Исках да напиша този пост, тъй като съм възмутена от отношението на хората един към различен. Какво ще ви стане в случай че спрете и помогнете на някой? Дори и с ваши пари да му вземете храна, вода или друго. Това може да са вашите баби, дядовци, татковци, майки, деца, даже може да сте вие. На всеки може да му стане неприятно, всеки може да се спъне и да падне, спрете и помогнете бе хора, “ написа Десислава Неделчева.

Ето по какъв начин разясниха постъпката ѝ:

„ Един ден ще бъдат от другата страна и тогава ще схванат. Поздравления за вас. “

„ Да, това опира до образование и човечност! Как ще подминеш човек, имащ потребност от помощ и ще се прибереш, да се храниш и да спиш? Какъв глупак би трябвало да си? “

„ Губим човешки образ с доста бързи темпове... Много постоянно срещано събитие, има и помагащи,но са много по малко. “

„ То по тази причина споделят, че колкото повече опознаваш хората, толкоз повече заобичваш животните... “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР