Често влизането в еврозоната се обяснява като “да влезем в

...
Често влизането в еврозоната се обяснява като “да влезем в
Коментари Харесай

Експерт: Ако сме в еврозоната, може да ипотекирате апартамент в Шумен, за да тегли детето ви кредит в Берлин

Често влизането в еврозоната се изяснява като “да влезем в клуба на богатите ". Не е значимо толкоз това, че ще влезем в един клуб, а това, че ще получим доста и разнообразни благоприятни условия. Това сподели за " 24 часа " Зорница Русинова, ръководител на Икономическия и обществен съвет (ИСС).

" И е време да спрем да спекулираме със страховете на хората, тъй като не съм чула французи или германци да са недоволни от еврото. Да, това е един преход и е обикновено да има терзания. Нашата роля като стопански и обществен съвет е да дадем опция институциите да обяснят какво ни следва, хората да могат да си задават въпросите, тъй като в този преход има неясноти ", сподели още тя.

" Много хора се питат дали и по какъв начин това ще повлияе на приходите ни, по какъв начин ще спре спекулата на цените. Убедена съм, че на тези въпроси би трябвало да се дава отговор освен с негативизъм. Едва ли доста хора си дават сметка, че в случай че детето им, което учи в Германия, реши да остане да работи там и би трябвало да тегли заем, с цел да купи първото си жилище в Берлин, родителите му в Шумен ще могат да ипотекират жилището си. Това са приносите на еврозоната ", посочи Русинова.

" Вярвам, че туристическият, банковият, извънредно доста други браншове, които са тясно обвързани с живота ни в Европа, ще се развиват доста по-добре. Чисто експертните оценки в отчета ни демонстрират по какъв начин стопанската система ни, отвързвайки се от валутния ръб, ще усили капацитета си да догони Европа. Всичко това ще обсъждаме освен през днешния ден, тъй като въпросите на хората би трябвало да получават ясни отговори ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР