Често в медийните хроники младежите влизат с неразумни или нелепи

...
Често в медийните хроники младежите влизат с неразумни или нелепи
Коментари Харесай

Тийнейджъри, облечени в черно, вдъхнаха надежда на всички

Често в медийните летописи младежите влизат с неразумни или нелепи прояви, само че действието на три елементарни момчета и едно момиче, облечени задачите в черно, вдъхна вяра на всички във Фейсбук. За случката, която се разиграла из столичните улици, споделя непосреден очевидец, който избира да опише за добрината, сторена от " днешната юноша ".

Георги Георгиев споделя, че пригърбен дядо слязъл столичен рейс и се захванал с нелека задача. Той продавал пакети с домашен гъби за по 2 лв., евентуално с цел да припечели в допълнение средства. Мъжът не спирал да популяризира стоката си, намерили се и купувачи - измежду които и разказвачът на историята.

Докато изчаквал своето ресто, към тях се доближили и облечените в черно младежи. Те наобиколили стареца, а с постъпката си изненадали близките.

" И четиримата бяха наизвадили в шепите си по няколко монети от по лев, два и се занадпреварваха кой пръв да му ги пъхне в ръката. Дадоха му общо може би над 20 лв. ", споделя Георги Георгиев.

Той останал впечатлен от решението на младежите, които единствено доскоро видял да се държат напълно нормално. Мъжът показва и поздравлението си към родителите им - поради възпитението, което са дали на децата си.

" Ще ми се някак си повече хора да прочетат това вкъщи – тези момчета и това момиче са нечии деца, чиито родители са си свършили добре работата ", написа Георги.

Този роман за положителното, споделен в обществената мрежа, събира стотици позитивни реакции, с които хората показват своето утвърждение.

" Отвън може да си черен,но от вътрешната страна бял и противоположното ", написа Амелия К.

" Работя в този павилион и с чисто сърце мога да кажа, че тези младежи са най- възпитаните деца в квартала. Виждам ги всеки ден, карат колела в парка и от павилиона си взимат вода и други безалкохолни питиета. Винаги се държат вежливо. Много пъти са ми предложили помощ при приемане на стока. Прекрасни деца ", написа Марияна Т.

Вижте и цялата история, споделена от Георги Георгиев:

" Нещо за днешната юноша! Днес, към 18 часа, на спирката на бул. " Петко Тодоров " при ул. " Нишава " и " Южен парк ", в посока " Гоце Делчев ", от рейс 8 слезе наведен дядо с две торби и раница на гърба и още нестъпил на тротоара, стартира да продава пакети с домашен гъби. „ 10 гъби за 2 лв., 10 гъби за 2 лв.! ” – с нараснал глас заповтаря, без да стопира.

Пред денонощката – по този начин споделя сина ми на магазинчето до спирката – стояха три 15-16-годишни момчета и едно момиче. И четиримата облечени задачите в черно, а най-отгоре – по черни суитчъри с нахлупени качулки. Смееха се, побутваха се и се закачаха – непряк човек би споделил, че се лигавеха.

Дядото с гъбите ги подмина, подминахме ги и ние с жена ми, бързайки да настигнем индивида, с цел да си купим пакет с гъби. Купихме си гъбите и до момента в който чакаме рестото, групичката на момчетата и момичето пристигнаха и наобиколиха стареца – и четиримата бяха наизвадили в шепите си по няколко монети от по лев, два и се занадпреварваха кой пръв да му ги пъхне в ръката. Дадоха му общо може би над 20 лв..
„ Браво! ” – тупнах едно от момчетата по рамото и си тръгнахме с жена ми.

Ще ми се някак си повече хора да прочетат това вкъщи – тези момчета и това момиче са нечии деца, чиито родители са си свършили добре работата. Хубава вечер! "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР