Често, увлечени в ежедневието около нас и попаднали под пропаганда,

...
Често, увлечени в ежедневието около нас и попаднали под пропаганда,
Коментари Харесай

Акад. Денков: Без конституционните промени Шенген нямаше да е факт днес

Често, увлечени в всекидневието към нас и попаднали под агитация, не можем да разберем какво в действителност се случва. Когато кажем исторически миг, усещаме това като политическо факсимиле. Истината е, че през днешния ден в действителност е подобен миг. След приемането на България в Европейски Съюз през 2007 година това е най-големият ни триумф, тъй като успяхме да се обединим всички дружно и да върнем доверието в страната ни.

Това съобщи министър председателят в оставка акад., който взе присъединяване в церемонията по приемането на България в Шенген по въздух и вода на Летище София, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Шенген не е дна ограда по границата. Шенген е доверие. Първо за това, че можем границите на Европейски Съюз. Шенген е доверие, че България е тръгнала по европейския път и ще съблюдава върховенството на закона. Благодаря сърдечно и персонално на доста хора и институции, без чияторабота нямаше да се случи този исторически миг. Разбира се ролята на държавното управление и Народното събрание е основна. Без признатите закони и без измененията в Конституцията, които се случиха в края на предходната година, Шенген нямаше да бъде действителност. Без персоналната ангажираност на министри и зам.-министри Шенген нямаше да бъде действителност. Искам да благодаря персонално на госпожа Габриел. Без да бъдем двамата дружно и в екип Шенген също нямаше да се случи. Много се надявам, че всяко последващо държавно управление ще работи за опазване на доверието, което изградихме в последните месеци. Вече се водят съответни диалози има съответни проекти от 1 януари 2025 година България да бъде част и от сухопътния Шенген. Дали ще успеем зависи от това, ще остане ли Шенген обща цел на политиците в България. Ако ние работим още веднъж дружно, ще успеем. в случай че се разделим, няма да успеем и ще чакаме идващия политически прозорец, който може и да не пристигна скоро. Аз персонално съм сдържан оптимист ", приключи акад. Денков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР