Често ставаме свидетелите на безразсъдното и нетолерантно отношение на шофьорите.

...
Често ставаме свидетелите на безразсъдното и нетолерантно отношение на шофьорите.
Коментари Харесай

Уважаеми шофьори, пешеходка има да ви каже нещо важно

Често ставаме очевидците на безразсъдното и нетолерантно отношение на водачите. С това отношение обаче те подлагат на риск пешеходците.

Радостина Генева се обърна към водачите, като в обществената мрежа Facebook тя призова да бъдат търпеливи, когато стопират пред пешеходните пътеки, а като причина посочи - белите линии на " зебрата " са хлъзгави.

" Така и по този начин сте спрели и сте дали преимуществото на пресичащите, ами изчакайте няколко секунди повече преди да дадете газ ", написа Радостина.

Жената написа още, че има много случили се произшествия с подхлъзнали се пешеходци.  " А съм сигурна, че никой не желае да попаднат под неговите гуми ", добави още тя.

" Всеки бърза за някъде, само че не всеки може да върви бързо! ", безапелационна е Генева, която в края на обявата още веднъж прикани водачите да бъдат съобразителни и да имат желязно самообладание. Тя оправи и благопожелание - безаварийно шофиране и радостни празници.

Постът на дамата е споделен в габровска Facebook група, само че се отнася за всички водачи в обитаемоте места. Тереза Дечева, коментираща обявата, обаче отбелязва, че в Габрово са най-нетолерантни водачите към пешеходците.

" Имам възприятието, че като видят човек на пешеходна пътека им прави кеф да дадат газ и да минат преди него. Особенно таксиметровите водачи са смут, те в никакъв случай няма да спрат и постоянно ще минат преди тебе ", споделя Тереза.

Според Симеон Стойков, лидер на МПС, множеството пешеходци имат ниска или нулева просвета на секване. Той обаче не се обосновава, тъй като: " Ако стартира да изброявам обстановки, ще усъмнем! ", разяснява Стойков.

Относно белите ленти на зебрата - Катерина е на мнение, че те са хлъзгави, тъй като боята е некачествена.

" Колега си счупи крайник на мокра пешеходна пътека. Mаркировката би трябвало да е зле, с цел да се усвоят парите за " ободряване ". Ако е качествена, отидОха. ", написа Катерина.

Невена Пенева също удостоверява за казуса с хлъзгавата пътна маркировка. Ето какво написа тя:

" Много вярно го казахте! Аз съм водач от 2005г., също по този начин съм в същото време и пешеходец. За мен шофирането е наслаждение, както през лятото, по този начин и през зимата, постоянно съм зад кормилото. Старая се да съм толерантна и давам път на пешеходците и доста пъти бивам освиркана, че давам път и спирам! Бъдете хора! Понякога в огромния трафик към спортната зала и СУ " Райчо Каролев " (в Габрово) рядко хората дават път - няма да закъснеете, в случай че пуснете отсрещната кола, която се пробва от минути да направи ляв завой и да се включи в придвижването или просто да спрете на пешеходците. "

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР