Често срещано упражнение в детството е да си представите коя

...
Често срещано упражнение в детството е да си представите коя
Коментари Харесай

Интерактивна карта показва къде на Земята бихте излезли, ако копаете точно под вас

Често срещано упражнение в детството е да си визиите коя страна бихте срещнали, в случай че прокарате права линия до противоположния завършек на света. Бихте ли се озовали в Китай? Или Австралия? Или може би бихте се отправили към някой дребен остров, за който не сте чували.

Е, към този момент не се чудете. Вече има карта на Антиподите, която ще ви покаже къде бихте се озовали, в случай че започнете да копаете (и не загинете от огненото ядро на Земята).

Увлекателната карта съставлява интерактивен взор към този умствен опит. За да я употребявате, просто въведете адреса или града, от който желаете да започнете пътуването си. След това картата, основана на Гугъл, ще ви покаже къде ще се озовете от другата страна.

Ако планирате начална точка в Северна Америка или в по-голямата част от Европа, бъдете подготвени да се намокрите; без значение от това къде стартирате, евентуално ще се окажете в средата на океана, пише hicomm.bg. Това обаче не е нещо извънредно. Според основателите на картата " по-голямата част от местата на сушата нямат сухоземни антиподи ".

Посетете Картата на антиподите, с цел да начертаете тези пътешествия за себе си. А в случай че желаете скоро да стигнете до сушата, пробвайте.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР