Често сме привлечени от храни с определен вкус: солено, сладко,

...
Често сме привлечени от храни с определен вкус: солено, сладко,
Коментари Харесай

Какво се крие зад желанието ни за сладко?

Често сме привлечени от храни с избран усет: солено, сладко, кисело и така нататък В този случай организмът оповестява, че е настъпил вътрешен дисбаланс, написа utro.ru, представен от " Дарик ".

Според диетолога Светлана Перес е значимо усетите да са уравновесени и да няма хранителна взаимозависимост. Според нея желанието за сладко демонстрира, че човек изпитва продължителен стрес или подсъзнателно търси да облекчи умората посредством шоколада.

„ Шоколадът съдържа аминокиселината триптофан (помага за превъзмогване на умората). Също покачва равнищата на серотонин, допамин и окситоцин. По предписание желаеме сладко освен когато сме уплашени, само че и когато имаме изострен недостиг на магнезий, хром и фосфор “, споделя експертът.

Сладка е освен захарта, само че и поливалентните алкохоли, фруктозата и лактозата. Това може да провокира " блокаж " в тялото на равнище кръвообращение, храносмилане, дишане, предизвестява Перес.

Психологът Иля Шабшин изяснява по какъв начин да се отървем от навика да ядем сладкиши. Той счита, че без осъзнаването на казуса е неефикасно да се трансформират питателните привички.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР