Често сме чували или дори преживявали ситуации, в които мъже

...
Често сме чували или дори преживявали ситуации, в които мъже
Коментари Харесай

Защо мъжете предпочитат ПО-МЛАДИ жени – отговорът на психолозите

Често сме чували или даже преживявали обстановки, в които мъже избират по-млади и неопитни дами спрямо по-улегналите и зрели дами. Чудели ли сте се за какво е това?

Еволюционни психолози от университета Линкълн във Англия дадоха отговор на този въпрос. Те разгласиха публикация в списание Evolutionary Behavioral Sciences, в която споделят откритието си. Учените открили, че в уеб страниците за запознанства мъжете, които към момента нямат деца, а мечтаят за поколение, подсъзнателно избират по-млади и затова по-плодовити дами. За разлика от тях обаче, при дамите не е открита връзка сред желанието им да имат деца и възрастта на колегата им.
Проучването

Учените са анализирали данните на над 605 000 хетеросексуални консуматори на уеб сайтове и приложения за запознанства на възраст сред 20 и 50 години. Участниците в изследването споделили персонална информация, като дали имат деца и какъв брой на брой, дали желаят да имат още деца, а в случай че нямат дали желаят да имат деца в бъдеще. Те също по този начин споделили и доколко възрастта на възможния им предстоящ сътрудник играе роля като аршин за избора им.
Резултати:
Мъже

Оказва се, че факторът „ деца “ доста въздейства върху желанията на мъжете. Тези консуматори, които към момента нямали деца, само че желали да имат в бъдеще, обръщали повече внимание на възрастта и нормално избирали по-млади дами. За разлика от тях, за мъжете, които към този момент имали деца или не желали да стават татковци, възрастта на партньорката им нямала толкоз огромно значение.

Жени

Що се отнася до дамите, при тях неналичието или съществуването на поколение не играела съвсем никаква роля в избора им на евентуален сътрудник. Те могат да се спрат както на по-млада, по този начин и на по-възрастна половинка в живота.

Извод:

Резултатите от изследването имат своето изцяло разумно пояснение. Както и самите учени споделят, резултатите дават отговор на теорията на еволюцията, съгласно която мъжете и дамите търсят разнообразни качества в представителите на срещуположния пол, защото и ролята им в развъждането на деца е друга.
Жените износват и кърмят децата и по тази причина би трябвало да са в подобаващата възраст и физическо положение, с цел да го създадат. От своя страна мъжете пък са тези, които изначално са виновни за прехраната и сигурността в фамилията. Следователно мъжете инстинктивно се стремят да намерят млади, здрави и плодовити бъдещи партньорки, до момента в който дамите не обръщат изключително внимание на възрастта на колегата си, защото за тях подсъзнателно преди всичко стои способността на мъжете да обезпечат за тях и техните деца сигурност.

И въпреки всичко не трябва да забравяме, че всяко предписание си има своите изключения и че за всеки човек има място под слънцето.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР