Често се смята, че пътникът отпред в автомобила е най-вероятно

...
Често се смята, че пътникът отпред в автомобила е най-вероятно
Коментари Харесай

Ново проучване: най-опасното място в колата при катастрофа е това на шофьора

Често се счита, че пасажерът начело в автомобила е най-вероятно да загине при тежък случай на пътя. Но съгласно организацията за пътна сигурност VIAS това не е тъкмо по този начин. 

Институтът VIAS показва, че водачът на автомобила е по-застрашен от пасажерите. И то доста повече: лидерът е с 37 % по-висок риск от гибел при автомобилна злополука, в сравнение с пасажерът до него и даже 47 % повече от тези, които седят на задната седалка, оповестява уеб сайтът gocar.be.

Според VIAS най-безопасното място e минимум известното и най-неудобното място в колата, а точно това в средата на задната седалка. Условието за това обаче е съществуването на триточков защитен колан. В този случай възможностите за оцеляване се усилват с 25 % спрямо другите пасажери на задната седалка.

Прави усещане, че изследване на немската застрахователна асоциация (UDV) от 2015 година твърди, че е по-добре да седите начело в колата. Тогава задните места са били най-опасното място. Това се дължи основно на неналичието на ограничения за сигурност в задната част. Очевидно с появяването на пердета и странични въздушни възглавници сигурността в частта зад водача се е повишила доста през последните години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР