Често се случва домашните любимци да влязат в ролята на

...
Често се случва домашните любимци да влязат в ролята на
Коментари Харесай

Емоционалните ползи от домашните любимци за децата

Често се случва домашните любимци да влязат в ролята на родители, като образоват децата на нови умения, грижат се за тях и даже ги възпитават, показва " Пинк ".
Присъединяването на нов член към вашето би трябвало да бъде деликатно планувано, само че в никакъв случай не би трябвало да се съмнявате в изгодите от такова решение. Психолозите считат, че грижата за животните успокоява и прави хората щастливи, изключително когато става въпрос за кучета и котки, които демонстрират огромна обвързаност към стопанина си. Косматите домашни любимци могат да бъдат потребни също за вашето здраве, добавя БГНЕС.
 Името на домашния ви любим демонстрира какви сте Името на домашния ви любим демонстрира какви сте
Бела, Гарфилд, Снежко, Феликс - има толкоз имена, с които да кръстите домашния си любим. Изборът на име за обичаното създание е трудн...
Децата, които имат домашни любимци от ранна възраст, развиват възприятие за отговорност и грижа за другите.
Домашните любимци изискват непрекъснати грижи и внимание и са изцяло подвластни от хората, които ги хранят, забавляват и образоват. Ето за какво грижата за домакински любим учи детето на съпричастност и сензитивност. Научавайки се по какъв начин да се грижи за друго създание, детето ще се научи да се грижи по-добре за себе си. Наред с отговорността, с домашния любим детето ускорява и самочувствието си. Когато децата се оправят сполучливо с домакински любим, те се гордеят със себе си и се усещат добре. На собствен ред тяхното самочувствие нараства.
Много научни проучвания демонстрират, че децата, които порастват с домашни любимци, са по-малко склонни да развият алергии и астма. Изложени на скотски косми, децата покачват имунната си система и е два пъти по-малко евентуално да развият тежка алергия по-късно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР