Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите

...
Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите
Коментари Харесай

Каква е истината за захаросания мед?

Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите отхвърлят да го купят, дори и да е от частен производител на пазара, защото мислят, че е нездравословен. Каква е истината?

Захаросан мед е изцяло обикновено положение на потребния естествен артикул.

Когато медът се захароса, това демонстрира, че той в действителност е първокласен.

И това е забавно - Пийте медена вода заран - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Експерти разясняват, че скоростта, с която домашният мед се захаросва зависи от неговия тип, метод на събиране и на предпазване.

Яжте захаросан мед
Акациев, манов и липов мед мъчно кристализират или по принцип кристализират постепенно. Мед от рапица, от слънчоглед, билков или плодов мед кристализира – захаросва се още през първите дни до седмици откакто е бил центруфугиран.

Кристалите в захаросания мед могат да бъдат по-дребни или по-едри. Когато съотношението в меда на фруктоза към глюкоза е високо, кристализацията протича много по-бавно. Кристализацията протича при температура от 13 до 15 градуса.

Щом медът е захаросан мед, значи че е първокласен
Ускорители на кристализацията се явяват още съществуването нацветен прашец, кристали глюкоза, въздушни мехурчета, други примеси. Понеже тази информация не е известна на доста консуматори, а когато производителят изяснява, ние си мислим, че ни лъже, с цел да си продаде стоката, производителите стартират да разтапят меда като го варят на водна баня.

Това сваряване е нездравословно, защото се получава промяна на захарите и в случай че температурата е била висока, от потребен медът може да стане карцерогенен.

Източник: e-zdravey.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР