Често се случва болката да е по-голям мотиватор за предприемане

...
Често се случва болката да е по-голям мотиватор за предприемане
Коментари Харесай

Къде ви боли?

Често се случва болката да е по-голям мотиватор за предприемане на несъмнено деяние, в сравнение с удоволствието. Това важи и в света на маркетинга, който би трябвало да комуникира на потребителите опцията да вършат живота си по-добър посредством продуктите и услугите, които си купуват.

Запознайте се с болките им

Маркетинг техниките еволюират всеки ден, само че частта с копирайтинга към момента се концентрира върху хората. Направете изследване на пазара, би трябвало да разберете аудиторията си, какво е работещо за съперниците ви и какво – не.

Същината на казуса

Според проф. Джона Бергер, който е специалист по вирусен маркетинг, би трябвало три пъти да си зададете въпроса „ за какво “, с цел да стигнете до същината на казуса и страстите на потребителите си.

Например:
Защо някой употребява дезодорант? За да ухае добре.Защо желае да ухае добре? Защото желае да направи положително усещане.Защо желае да направи положително усещане? Защото желае да притегли нечие внимание и да бъде забелязан в избрана светлина.
Напишете за болките им

След като откриете какво тревожи клиентите ви, е време да споделяте по какъв начин ще му помогнете. Заложете на страстите, използвайте верните думи, само че бъдете допустимо най-лаконични и деликатни, тъй като не желаете да наливате сол в раната, нали?

Класиката: Проблем-агитация-решение

Първо, клиентът ви би трябвало да знае какъв е казусът му, а вие, от своя страна, да разбирате това, за което говорите. Накрая всеки би трябвало да възкликне: „ О, да, това съм аз “.

После заложете на възприятията, с цел да агитирате хората да купят от вас, само че не изпадайте в крайности, като че ли идва краят на света. Ако сте се справили с позиционирането на казуса, хората освен ще знаят какво не им е наред, само че и интензивно ще търсят по какъв начин да подобрят ситуацията си. Вашата стока или услуга е решението за това.

Успехът

До огромна степен той се състои в това с какво изпъквате по отношение на съперниците си. Например не можем да си представим Nike да се продава с нещо от сорта на „ обувките ни са комфортни и леки “ – това е нещо, което може би ще работи през 2005 година, само че през днешния ден всички спортни обувки са комфортни и леки. По-добра работа би свършило „ пригответе се за тичане, което в никакъв случай няма да забравите “.

Трябва да покажете нещо незабравимо, което ще остави трайна диря в живота на хората.

Вижте 4  положителни образеца за копирайтинг от известни марки

„ Честно – прекарахте ли младежките си години, мечтаейки един ден да притежавате Nissan или Mitsubishi? “ – Porsche

„ За Volvo не пишат песни “ – Corvette

„ Достатъчно на ниска цена, че да кажеш „ Пукет, пристигам “ – Air Asia

„ Има и неприятни дни, само че най-малко нещата ви ще са сухи “ – Moosejaw

По материал на Бах Факих за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР