Често се казва, че океанът ни е изпълнен с повече

...
Често се казва, че океанът ни е изпълнен с повече
Коментари Харесай

Китайски екип откри непознат вид морска бактерия в океаните

Често се споделя, че океанът ни е изпълнен с повече загадки от космоса, а един неотдавнашен теоретичен опит, включващ странни бактерии от морските дълбини, може да потвърди, че това е правилно. Изследователски екип от Китай разпознава нова форма на живот, която назова Poriferisphaera hetertotrophicis, оповестява „ Science Alert “.


Това странствуване към океанските бактерии стартира с сектор от морското дъно, прочут като студеният филтър, който всъщност съставлява композиция от тиня и богати на хранителни субстанции течности. Екипът събра проба от сектора и по-късно съумя да отгледа бактериите в лаборатория. Те откриват, че тя е част от семейство бактерии, която не е била изучавана доста в детайли, нито пък доста научни екипи са имали досег до нея.

Бактериите Planctomycetes не се лимитират единствено до океаните. Този тип бактерии се срещат в езера, почви и други водни басейни по целия свят. Те играят значима роля в преправянето на кислорода и азота. Въпреки това една от аргументите, заради които бактериите не са изглеждали прекомерно забележителни на предходните откриватели, е, че те нормално порастват в региони, които са доста небогати на хранителни субстанции.

Това е част от нещата, които вършат този съответен опит с океански бактерии толкоз трогателен. Когато екипът е почнал да отглежда тази проба, той съзнателно е решил да го прави в богата на хранителни субстанции среда.

Изключително рядко се случва бактериите да се развиват по този метод в природата и изменението на тази една променлива евентуално може да даде сериозна визия за една от най-мрачните области на научния ни прогрес. Това начинание е представлявало нещо като научна случка, която в последна сметка се отплатило на откривателите по необикновен метод.

Учените трябвало да симулират верните условия за този опит с океански бактерии.

За да реализира опита с океанските бактерии, екипът взема решение да пресъздаде по най-хубавия метод изискванията в дълбокия океан. Това им помогнало да открият, че бактериалният вариант ZRK32 пораства по-бързо от други култивирани бактерии и се развъжда по друг метод от други сходни варианти.

Дори методът, по който се развъждал, бил незабравим. Изследователите разкрили, че бактериите употребяват механизъм за пъпкуване, който в никакъв случай до момента не бил следен при Planctomycetes.

В света на опитите и анализите на океанските бактерии това е огромно събитие, само че най-добре е да се счита, че това е първата стъпка в едно доста дълго пътешестване. Благодарение на тези последни открития научната общественост знае повече за това по какъв начин този нов тип взаимодейства с азота.

А научаването на повече за самия вариант, в това число по какъв начин той е " продължителен бактериофаг, който живее в своя гостоприемник, без да го убива ", оказва помощ да се подчертае нуждата от повече проучвания в тази област.

Благодарение на триумфа на откритията на океанските бактерии, по-нататъшните проучвания са съвсем обезпечени. Например в този момент, откакто екипът в Китай сполучливо е разпознал тази нова форма на живот, този екип или други най-вероятно ще проучат по какъв начин фагът ZRK32 взаимодейства с други варианти Planctomycetes и какви са последствията за океанската среда.

Освен това за учените в тази доста характерна област на проучване е вълнуващо да знаят, че това ново проучване стартира да запълва празнината в знанията за това по какъв начин този тип бактерии реагират на дълбоката океанска среда./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР