Често се казва, че очите са прозорец към душата на

...
Често се казва, че очите са прозорец към душата на
Коментари Харесай

Жените могат да „надушват“ дали мъжете са женени

Често се споделя, че очите са прозорец към душата на индивида, само че носът може да е задната врата към спалнята. Нови опити са открили, че хетеросексуалните дами в действителност могат да усетят кои ухажори са свободни и кои са заети, оповестява „ Сайънс алерт “, представен от " Телеграф ".

Експериментите демонстрират, че равнищата на тестостерон при мъжете могат едвам доловимо да варират според от това дали мъжете са свободни, или са в сериозна връзка. Все още не е ясно дали тези хормонални промени могат директно да трансформират външния тип на индивида, или неговия мирис, само че първичните опити демонстрират, че това е допустимо.

В австралийско изследване от 2019 година 82 хетеросексуални дами на възраст сред 18 и 35 години са помолени да оценят телесните миризми и лицата на хетеросексуални мъже. Половината от дамите са били самотни, а другата половина са били в партньорски връзки. Всяка жена оценила 3 самотни и 3 заети мъже, определени на инцидентен принцип от група от 89 анонимни участници. Изследователите дали на мъжете тениска, в която да се потят в продължение на 24 часа, а мъжете дали своя цифрова фотография в паспортен жанр за опита. Изследователите изрязали подмишниците от всяка тениска, които били съхранени в бутилка с винт, с цел да могат дамите да ги помиришат. При подушването на анонимните мъжки миризми от бутилките, на участничките били задавани въпроси като " Колко ви харесва/не ви харесва тази миризма? " и " Колко секси е тази миризма? ". След това лицата на тези миризми били показани на дамите на инцидентен принцип. Когато разглеждали портретите, участничките оценявали мъжете по тяхната прелест, съблазън, просветеност, преданост, добрина, надеждност, неустрашимост и дали наподобяват като добър сътрудник. В последна сметка откривателите открили, че телесната миризма на самотните мъже миришела по-силно на всички дами, в сравнение с естественият мирис на мъжете, които са в партньорски връзки.

В опитите от 2019 година не са изследвани менструалните цикли и равнищата на тестостерон, само че създателите споделят, че техните открития са " в сходство с предходни проучвания, които демонстрират, че самотните и партньорските мъже могат да бъдат разграничени въз основа на техните равнища на тестостерон, че по-високите равнища на тестостерон са свързани с по-силно миришеща телесна миризма и че по-интензивните телесни миризми се правят оценка като по-мъжествено миришещи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР