Често по вида и цвета на дадена част от нашето

...
Често по вида и цвета на дадена част от нашето
Коментари Харесай

Очите издават от кои заболявания страдаме

Често по типа и цвета на дадена част от нашето тяло можем да разберем, че имаме здравословен проблем.
Очите могат да ви покажат от какво заболяване страдате.

Силно подпухналите горни клепачи приказват за образуването на камъни в жлъчката. Сълзящите очни ябълки и зачервените съдове на роговицата от време на време са причина за разрастваща се глаукома.
Ако по очите постоянно се появява бял слузест налеп, би трябвало да се прегледате за катаракта.

Малките тъмни петънца под очите евентуално са знак за формиране на камъни в бъбреците.

Ечемикът на очите приказва за някаква зараза или корист с мазна храна, която затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

Ако кожата под очите ви има виолетови или кафяв отенък, това е сигнал да ревизирате бъбреците, равнището на глюкозата в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система.

Честото намигване е освен симптом на нерешителност в себе си, само че и за вероятно заболяване на нервната система и черния дроб.

Вътрешната повърхнина на клепачите на здравия човек има розов цвят. Ако той обаче е червен, това приказва за нарушавания в кръвообращението, разстройство в храносмилателната система или проблеми в половата система.

За неприятно кръвообращение подсказва белият цвят на вътрешната повърхнина на клепачите. По-скоро става дума за анемия, подбудена от дефицит на желязо и ниско количество на хемоглобин в кръвта.

Червено-жълтият нюанс може да значи разстройване в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР