Често обвиняваме различни храни, когато възникнат проблеми с храносмилането и

...
Често обвиняваме различни храни, когато възникнат проблеми с храносмилането и
Коментари Харесай

Кафето пречи на храносмилането

Често упрекваме разнообразни храни, когато зародят проблеми с храносмилането и или получим киселини. Истината обаче е, че и доста питиета могат евентуално да раздразнят стомаха и да нарушат другояче здравословния поток на храносмилателния тракт, написа Флагман.

Някои от тях съдържат съставки, които повлияват на производството на киселина в стомаха ни, дехидратират ни, с течение на времето водят до изтъняване лигавицата на стомаха и червата или даже оказват въздействие на хормоните по избрани способи.

Ето такива питиета способстват и за неприятно храносмилане.

Освен това има избрани положения, които могат да създадат храносмилателния ни тракт по-чувствителен към резултатите на избрани питиета, правейки ни по-уязвими към гадене, киселини, неприятно храносмилане, болки в корема или други признаци, които ни карат да прекарваме повече време в тоалетната, в сравнение с бихме желали да признаем.

Сред напитките, които имат не доста добра известност, що се отнася до храносмилането, попадат  енергийните, газираните питиета и алкохолът.  В това число обаче влиза и  кафето . Колкото ѝ обичано да ни е, от Eat This Not That ни разкриват за какво би трябвало да внимаваме с него, изключително в случай че имаме проблеми с храносмилането.

Въпреки че кафето обезпечава избрани изгоди за здравето, когато е част от качествена, добре уравновесена диета, наличието на кофеин в тази напитка постоянно обърква храносмилането ни.

Всъщност потреблението на кофеин от време на време може да забави храносмилателния развой на тялото ни, заради способността му да освобождава хормони на напрежението, като кортизол, адреналин и норепинефрин, които форсират сърдечната периодичност, като в същото време покачват енергийните ни равнища.

Когато това се случи, кръвоснабдяването, което нормално отива в червата ни, понижава и това повлиява на скоростта, с която тялото ни нормално усвоява продуктите, които консумираме. Проучванията също по този начин демонстрират, че кафето от време на време може да свръхстимулира производството на стомашна киселина, причинявайки киселинен рефлукс и киселини.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР