Често обичаме да говорим с кучетата си, дори и да

...
Често обичаме да говорим с кучетата си, дори и да
Коментари Харесай

Кучетата могат ли да разпознават чуждите езици

Често обичаме да приказваме с кучетата си, даже и да не получавам отговор. Поне не с думи. Неслучайно ги назоваваме –„ най-хубавият другар на човека”. Ново проучване потвърждава, че четириногите любимци ни схващат по-добре, в сравнение с може би допускаме.

Идеята за опита хрумва на една от учените в Eotvos Lorand University, която идва от Мексико в Будапеща преди няколко години и взима със себе си кучето си. Един ден тя се замисля дали то схваща, че хората към тях в този момент приказват на друг език.Така откривателите организират опита, в който вземат участие 18 кучета. На тях им пускат фрагменти от " Малкия принц " на френски и маджарски език и следят по какъв начин реагират мозъка им, употребявайки скенер. А извършеното проучване е първото, което открива, че мозък, друг от човешкия, може да разграничава непознатите езици.

Те потвърждават,че колкото по-възрастни са кучетата, толкоз по-добре мозъкът им успявал да разграничи езиците. Това е по този начин, тъй като през живота си домашните любимци възприемат слуховите модели на езика, който чуват всекидневно. И колкото повече време продължава това усещане, толкоз по-лесно и дейно те разпознават въпросния език, предава Reuters.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР