Често ни се струва, че хората, които казват: Не е

...
Често ни се струва, че хората, които казват: Не е
Коментари Харесай

Думи, които не бива да си казваме пред децата

Често ни се коства, че хората, които споделят: " Не е значимо какво приказваш, а какво правиш ", в действителност нямат деца. Защото, в случай че имаха, щяха да знаят, че детските уши са постоянно наострени за да не изтърват нито една дума от устата на възрастните. Така че за децата думите са доста по-важни (в някакъв смисъл), в сравнение с постъпките. Затова предлагаме да не казвате тези 7 изречения на мъжа или жена си в наличието на децата. Ето за какво:

1. Все ми е тая.   " Скъпи, какво да направя за вечеря? " - " Все ми е тая ". От този разговор детето схваща, че бащата не се интересува от това, което споделя майката, нейния въпрос е незначителен. Има доста по-правилни способи да кажете мнението си: да вземем за пример, че сте изтощен, с цел да решите, и жена ви може да сготви каквото откри за добре. Просто не казвайте " няма значение " или " не е значимо ".  

2. Зает съм.  Децата схващат: " За мен ти не си задоволителна причина, с цел да откъсна взор от пощата, есемесите или фейсбук. " И когато казвате тези думи на мъжа или на жена си, бъдете сигурни, че те ще се почувстват отхвърлени. 

3. Нали ти споделих.  Тази фраза към момента на никого не е донесла положително. Когато родителите си приказват по този метод или я споделят на децата, дребните схващат, че задачата на общуването е да имаш превес над събеседника, а не, че имате обща цел.

4. Виж по какъв начин си облечен/а.  Аналогът е " Всичко е поради теб ". Първо, това е жестоко. А и, с цел да се съсредоточат върху това да поправят грешките си, хората стартират да се оправдават или пазят.

5. Всичко приемаш доста във вътрешността.  Обезценяване в най-чист тип. Кой сте вие, че да решавате какво някой би трябвало или не би трябвало да усеща? Неприятно е да се чуе както от родителите, по този начин и от децата. 

6. Трябва да отслабна, тъй като наподобявам като...  Не би трябвало да зацикляте върху това, което демонстрира кантарът. Още по-малко пък да говорите по тематиката в наличието на децата. Подобни думи могат да развият у детето неправилна визия за личното му тяло. 

7. Нищо не правиш у дома!  Има се поради, че сътрудникът в никакъв случай не оказва помощ за домакинските отговорности. Подобни думи основават у децата усещането, че майката или бащата, които вървят на работа и печелят пари, в действителност не вършат нищо, тъй като не се занимават с семейството. Което може да се окаже извънредно погрешно.

Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР