Често ни се случва да се ядосваме - както за

...
Често ни се случва да се ядосваме - както за
Коментари Харесай

Можем ли наистина да получим инфаркт, ако се ядосаме

Често ни се случва да се ядосваме - както за огромни проблеми, по този начин и за много по-незначителни, които обаче наливат в допълнение масло в огъня на ежедневното напрежение. И все ще се откри някой в профил да ни каже да го караме по-спокойно, че ще си докараме някой инфаркт. В сходни моменти се замисляме дали в действителност може да се стигне до такава степен.
 Кога възприятието на яд може да ни е от изгода
Кога възприятието на яд може да ни е от изгода

Ядосването си има и позитивна страна

Замислят се и американски учени от Columbia University, които вършат с 280 доброволци на възраст над 26 години. Те прекарват 30 минути в цялостен релакс и през това време не могат да четат, да приказват по телефона и даже да спят.

Кръвното им налягане се мери неколкократно и по-късно това са помолени да си спомнят за някаква обстановка, която е съумяла да ги ядоса съществено. След това е трябвало да си спомнят за обезпокоителен миг от предишното или да прочетат няколко депресиращи фрази за да се натъжат. Имали са и прочувствено неутрална задача - да броят до 100.
 Снимка 664247

В резултат на това се открива, че връщането на мемоари, които провокират яд, въздейства отрицателно на проводимостта на кръвоносните съдове в продължение на 40 минути, а това е причина за повишен риск от сърдечен удар. Този резултат не се следи, когато спомените са свързани с тревога или горест.

Въпреки че проучването е малко и би трябвало да се вземат предвид още редица рискови фактори като да вземем за пример тютюнопушене, други нездравословни привички, както и сърдечно-съдови проблеми, то е следващото доказателство за връзка сред психологичното и физическото ни здраве, написа Daily Mail.
 Парацетамол, ацетаминофен и резултатът им на угнетяване на отрицателните страсти и неглижиране на рискови обстановки
Опасните странични резултати на парацетамола

Изненадваща вест

То е и поредното напомняне, че прочувствената просветеност е в действителност значима, както и това да успеем да се владеем в конкретни ситуации, тъй като вредите са на първо място за нас. И в случай че не желаеме в действителност да стигаме до инфаркт, би трябвало да го караме малко по-лежерно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР