Често не си представяме да се лишим от любимите си

...
Често не си представяме да се лишим от любимите си
Коментари Харесай

4 ползи за тялото, когато спрем захарта

Често не си представяме да се лишим от обичаните си захарни произведения, като забравяме, че на множеството има техен здравословен аналог. Вместо обаче да мислите в тази посока, се замислете за един захарен детокс. Да, сигурни сме, че тази дума ви лимитира и не ви приканва към деяние, само че несъмнено тялото ни ще бъде признателно за това решение. Захарта има своите последици върху организма в дълготраен проект и е хубаво да се замислим за тях.

Когато решите да се лишите от бялата захар и изделията, които я съдържат, може да ви бъде мъчно първоначално. Това е изцяло обикновено, тъй като захарта се е трансформирала в наша взаимозависимост и изпитваме абстиненция към нея. Въпреки това, не спирайте и продължавайте да я ограничавате. А ето и изгодите то това решение:

Кожата ви е по-красива

Захарта е от продуктите, които са елементарни въглехидрати. Тя се усвоява бързо от организма ни и малко по-късно усещаме прилив на сила, само че не за дълго. След това още веднъж се бавни и нямаме сила за обичаните си неща, а вечер сънят може да бъде разтревожен. Захарният детокс несъмнено ще ви помогне при разрешаването на този проблем. Сами ще забележите какъв брой по-добре се чувствате без захар, защото няма да има внезапни пикове и спадове на сила, които да ви карат да се чувствате зле.
4-те позитивни ПОЛЗИ от захарния ДЕТОКС
Някои от хората избират солените храни, само че не са по никакъв начин малко тези, които не могат да си показват всекидневието без похапването на ш...
Прочети повече
По-малко насъбрани мазнини и задържане на течности

За страдание обичаните ни сладки постоянно са причина за струпване на мазнини и задържане на течности. Ако имате коремче и просто не можете да се отървете от сантиметрите там, помислете дали в действителност не хапвате допълнително артикули със захар. Те не са единствено сладкиши, само че и разнообразни сосове, дресинги за салати, сокове, изключително такива от кутии и други.

Друго нещо, което би трябвало да имате поради е, че когато равнищата на кръвната захар се покачат, то и инсулина скача. По този метод се качват и килограмите. Когато спрете захарта, ще видите по какъв начин още с първите дни коремът ви се топи и се чувствате по-леки, тъй като към този момент не задържате непотребни течности.

Намалява риска от появяването на диабет вид 2
Ето по какъв начин да понижим приема на сол и захар
Употребата на прекалено количество сол и захар дава сериозна причина за отключване на редица здравословни проблеми, каквито са съ...
Прочети повече
Менюто, което съдържа захар, е най-вече бързо разградени въглехидрати. Те обаче карат панкреаса да отделя доста инсулин. Това обаче кара клетките да станат нечувствителни към хормона. Следователно се появява инсулинова устойчивост, а в случай че не се вземат ограничения, може да се стигне и до диабет вид 2, прочут още като „ захарния “ диабет.

Както виждате, намаляването на захарта и въобще прекъсването ѝ има позитивни черти и то най-много за здравето ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР