Често не е най-важно какво казваме, а как го казваме.

...
Често не е най-важно какво казваме, а как го казваме.
Коментари Харесай

Лоши прояви на езика на тялото, от които трябва да се откажете

Често не е най-важно какво споделяме, а по какъв начин го споделяме. Клише е, само че е правилно. 

Езикът на тялото е решаваща част от връзката. Начинът, по който действаме, може да промени напълно смисъла на това, което споделяме. 

Лошите привички на езика на тялото постоянно са най-трудни за превъзмогване. И въпреки всичко, в случай че успеем да се откажем от тях, това сигурно ще ни се отплати в бъдеще. 

Сайтът Business Insider показва нов материал за постоянно срещаните знаци на езика на тялото, които вършат неприятно усещане през днешния ден и се срещат измежду хиляди хора.

Според създателите те са следните:

Играта с пръсти . Докосването на палеца, шаването с ръце. Ако сте привикнали с този табиет може да е изключително мъчно да успокоите ръцете си и пръстите им, само че е значимо да предприемете стъпки, с цел да се освободите от него - той издава изнервеност и липса на персонална мощ и надзор, съгласно специалиста по езика на тялото Тоня Рейман, създател на книгата " The Power of Body Language ", издадена в Съединени американски щати. 

Заиграването с косата . Оставете косата си намира. Когато непрекъснато въртите кичури сред пръстите си, вдигате я над скалпа или вършиме нещо друго, като се изключи че може да й навредите с времето, не се борите със напрежението, а го създавате. 

Заставане в отбранителна поза. Например облегнат на бюро с изпънати ръце върху него, леко наведен към седящия на бюрото, или пък обсъждащ със събеседник със скръстени ръце. Тези пози ви вършат да изглеждате отбраняващи се, само че и еподходящи за доверие. И още: Винаги би трябвало да държите ръцете си забележими по време на диалог. Ако са зад тила ви или другаде, внушението е, че може би криете нещо, споделят специалисти. 

Вървене на зиг-заг по тротоара . Хората са много сериозни същества по природа. BBC заяви, че методът, по който вървим, може да дефинира преценката на другите дотолкоз, че даже да има значение дали ще бъдем ограбени на улицата или не - нарушителите е по-малко евентуално да се прицелят в хора, крачещи с убеденост. Може да е мъчно да измените походката си откакто сте паднали в клопката на този табиет, само че е значимо. 

Забравяте да се усмихвате . Усмивката показва убеденост, неприкритост, топлота и сила. Тя предизвика огледалните неврони в хората да отговорят по същия метод и да се ухилен назад. Без усмивка човек постоянно е считан за тъмен и отчужден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР