Често ми се случва да ме питат коя е най-добрата

...
Често ми се случва да ме питат коя е най-добрата
Коментари Харесай

Силните и слаби страни на всяка зодия

Често ми се случва да ме питат коя е най-хубавата зодия или някой от присъстващите в компанията самоуверено да съобщи, че е от най-хубавата зодия. Разбира се, такива въпроси или изявления са несериозни, тъй като всички хора са компилация от положителни и неприятни качества. Както няма идеални и харесващи се на цялото човечество, по този начин няма и толкоз отвратителни, които да бъдат възненавидени от всички.

Изобщо, не трябва да се изпада в крайности, само че на база персоналните си наблюдения и дълголетен опит взех решение да направя нещо като неофициална ранглиста на зодиакалните знаци, отчитайки и оценявайки позитивните и негативните им черти по 10-обалната система. Ще съпоставя главните им позитивни с главните им негативни черти от позиция на това до каква степен едните имат превес над другите или пък до каква степен по-често е проявлението им в ежедневния живот.

Овен – те са спокойни, пъргави, доброжелателни, подготвени да оказват помощ, за което получават 8 т. От време на време демонстрират волност, избухват и могат да ви наговорят какво ли не, само че бързо им минава, подготвени са да се извинят за грешките си и моята оценка е 3 т.

Телците са прословути с търпението и здравия си разсъдък, елементарно се вписват в екип, а полезността на тези качества може да се оцени на 10 т. От друга страна, обаче, те са известни и с ината и самолюбието си. За да реализират каквото са си намислили не биха се поколебали да прибегнат до операции. За благополучие, отрицателните им качества не могат да причинят съществени вреди и получават 2 т.

Близнаци – те са гъвкави, адаптивни, общителни към всички и заслужават 9 т. за позитивните си качества. Но нали в тяхното тяло са скрити най-малко 2-ма души, това ги прави припрени, постоянно безредни, а в случай че не дай си боже не осъществят желанията си стават и мнителни, негативни черти, които несъмнено заслужават 5 т.

За Раците всички знаят, че са фамилен вид – любвеобилни и грижовни. Напълно решително може да им се дадат 7 т. за позитивните качества. Но от доста грижовност стартират да демонстрират прищявки и в случай че не им се угоди, стават отмъстителни, а на всичкото от горната страна са и злопаметни. Почувстват ли се наранени, не разчитайте да не помнят, рано или късно ще „ ви го върнат “ и то с ясното схващане, че го вършат, с цел да ви навредят. Отрицателните им качества получават оценка 8.

Лъвът впечатлява със своето милосърдие и благотворителност, за които справедливо получава 8 т. Точно тези му позитивни качества, обаче, подхранват негативните, които са егоцентризъм, деспотичност и фикс идея за великолепие. Почувства ли се непризнат сигурно ще страда, само че няма да навлезе в пространството ви и оценката за негативите му са достатъчните 6 т.

Девите са прецизни хора. Те се отнасят към близките с почитание и съчувствие, стремят се да реализират единодушие в контактите. Добрите страни на характера им заслужават 9 т. Те са доста осведомени, в действителност, само че и педантични, а съзнавайки личната си цена от време на време демонстрират надменност. И защото това се случва единствено от време на време, то оценката е 2 т.

Везните са пословично услужливи и съпричастни, за които си качества без никакви опасения могат да получат 9 т. В дъното на позитивното, за злощастие, стои негативното. Като едни същински везни са неуверени, податливи са на непознато въздействие и с цел да услужат, доста постоянно сякаш доброжелателно, употребяват хората към себе си, което им обезпечава заслужените 6 т.

Скорпионите безспорно са най-сексапилни, чувствени, истински и необикновено работоспособни, което може да се оцени на 8 т. В същото време даже не си вършат труда да крият качества като жлъч и нарцисизъм, а злословието и интригантството са им напряко втора природа с справедлива оценка 10 т.

Стрелецът се отличава с неизменност, достойнство, авантюристичен дух и любознание. Полезни качества, даващи 9 т. Ядосат ли се обаче, стават избухливи, а стартират ли да описват за прекарванията си имат навика да преувеличават и обичат да се хвалят, което може да се оцени на 3 т., тъй като мъчно ще провокира негативни последици на някой различен, с изключение на на тях самите.

Козирогът се слави със своята акуратност, усърдие, ученолюбивост, перспективно мислене и дисциплинираност, даващи му оптималните 10 т. И тъй като си знае цената нормално се държи претенциозно, гордо и дистанцирано. Това ненапълно е и демонстрация на инстинкт за самозапазване, само че въпреки всичко за държанието си получава 9 т.

Водолеите са отстъпчиви, целенасочени, неподправени и положителни слушатели. Оценката за тях е 10 т. Може би тъкмо по тази причина са и любопитни, бъбриви, не умеят да пазят загадка, само че тези качества не са извънредно нездравословни, тъй че 1 т. е задоволителна.

И последни в листата са кротките, потайни и постоянно изпълнени със състрадание Риби, които без никакво подозрение би трябвало да получат заветните 9 т. за положителните си качества. Но да не забравяме също по този начин, че са непредсказуеми, нестабилни, лабилни и съвсем постоянно подготвени да „ плуват по течението “, което също е равно на 9 т.

Накрая всичко стига до елементарна аритметика: от позитивната оценка ще извадим негативната, а полученият брой точки ще покаже кой е „ по` по` най- “. Ще видите, че има и резултати с минусови стойности, само че тъй като „ проучването “ е в границите на шегата и няма за цел да засегне никого се надявам да не ми се разсърдите на крайната ранглиста, която е:

Водолей – 9 т. 1-во място; Телец – 8 т. 2-ро място; Дева – 7 т. 3-то място;
Стрелец – 6 т. 4-то място; Овен – 5 т. 5-то място; Близнаци – 4 т. 6-то място;
Везни – 3 т. 7-мо място; Лъв – 2 т. 8-мо място; Козирог – 1 т. 9-то място;
Риби – 0 т. 10-то място; Рак – (-1) т. 11-то място; Скорпион – (-2) т. почетното последно място.
Една забавна наклонност има в класацията, в случай че забелязвате и тя е обвързвана със стихиите. В първата тройка имаме един въздушен и 2 земни знака, във втората – два огнени и един въздушен, в третата взе участие по един представител и на трите стихии – Въздух, Огън, Земя, до момента в който на „ финалната права “ имаме единствено водни знаци, в което има известна логичност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР