Често ме обвиняват, че съм много негативна в историйките, които

...
Често ме обвиняват, че съм много негативна в историйките, които
Коментари Харесай

Ергенът на българската политика

Често ме упрекват, че съм доста отрицателна в историйките, които всяка събота ви споделям тук. Все, викат, гледаш неприятното, все търсиш гадното, няма ли за теб нещо хубаво в тая България?

Замислих се над тази рецензия и взех решение да се поправям най-малко малко. Затова през днешния ден ще има единствено позитивни вести при Лола.

Да стартираме с най-голямата. Университетските преподаватели ще получат нарастване на заплатите. Лично Делян Пеевски им го е заречен. Сега, аз не знам като какъв тъкмо Пеевски дава обещание такива неща, само че доста добре знам, че когато става дума за пари в тая страна, без неговата благословия нищо не минава. И като се дават пари, и като се взимат пари. Ваксини, заплати, екопротести, Шенген, инфлация, пенсии – всичко минава през неговото царско „ да “ или „ не “.

Като споделих пенсии, не мога да не ви загатна настрана от тематиката, че е доста занимателно да виждам по какъв начин две трети от политическите партии се пробват да убедят гласоподавателя на възраст сега, че най-лошото, което му се е случило през годините без Бойко на власт, е, че са му вдигнали пенсиите. Ма толкоз са убедителни, че съвсем чакам най-малко един Пенсионерски съюз да събере от членовете си по 1% от пенсиите и да иде да ги върне. Това няма ли да е още една позитивна вест, благи другари? Български пенсионери всеобщо си връщат стотинките от покачването, тъй като по този начин ще създадат щастливи кандидат-управляващите?

Просто още Пеевски не ги е призовал.

Въобще, въздействието на господина е в действителност огромно и към този момент се вижда напълно намерено. Аз човек с по-голямо въздействие съм виждала единствено в тв риалитито „ Ергена “. Особено в последния сезон. Да, за кандидат-свекървата приказвам.

Разбира се, никой от вас, мои интелигентни другари, не гледа " Ергена ", обаче по този начин апропо се е случвало да пуснете тв приемника и да се запознаете с всичко до финален подробност...

За тези, които нямат тв приемник, обаче ще поясня какво тъкмо се случва в това предаване и за какво толкоз наподобява на българската политика.

Та значи, всякакви моми-партии се борят за сърцето на Избирателя, който е доста дребничък и доста детски, да не кажа доста детски. Той си желае всичко, незабавно и без броколи и задължения. Едната мома-партия му вика: " Всички те лъжат, изключително тия, дето са по-отдавна на бойното поле, аз съм същинската и вярната за теб. " Другата му вика: " Тия дребните и новите всички са тук не за теб, а за бизнеса, човек. Само аз знам какво  е любовта на Избирателя, какво искаш и от какво имаш потребност. Вземи, ма, Радке, вземи ма, от безгрижен няма да се оттървеш. " От време на време момите-партии си подливат вода, бият се, лъжат, има някои доста скучни и изцяло безполезни, други са си сами цяло шоу, а трети са в целия кеч единствено поради авантата и гледат да изсмучат оптимален брой безвъзмездни коктейли, до момента в който още са на терен. И по този начин три месеца предизборна акция се води в това шоу, Избирателят се мляска с всичките моми-партии, на всички се дава обещание, социолозите от време на време афишират женитба с една мома, с цел да откажат останалите и най-после в деня преди изборите... Накрая в деня преди изборите отнякъде се появява ДПС-то в лицето на свекървата, унищожава всички с унищожителни рецензии, поставя ръка на вратлето на Избирателя и показва, че която и мома да избере, той в действителност постоянно ще си е негов. Стреснат от тая вероятност, Избирателят оставя момите пред олтара и отива за гъби.... Той отново си е на мама, тя си ръководи ергенското царство, а момите... Момите се пробват да понижат вредите и се готвят за идващия сезон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР