Често ли бързате в края на работния ден, опитвайки се

...
Често ли бързате в края на работния ден, опитвайки се
Коментари Харесай

Как да прекарате последните 10 минути на работа?

Често ли бързате в края на работния ден, пробвайки се да свършите всичко в точния момент? Оползотворете тези финални 10 минути като въведете няколко дребни промени, предложени от Entrepreneur.

Това е времето, когато можете да се подготвите за идващия ден, да подредите работното си място, да излезете от имейла си и да размишлявате върху това какво сте постигнали за последните 8 часа. В края би трябвало да се чувствате уверени и горди, когато излезете от офиса.

Има ред способи по какъв начин да прекарате рационално тези последни минути. Като начало, не се пробвайте да вмъкнете нов план или да захванете огромна задача. Вместо това, започнете да си отдъхвате и да възстановявате силите си за сполучлив утринен ден.

За да се подготвите за идващия работен ден, изгответе си лист със задания, отбелязвайки всичко, което сте свършили. Така имате по-ясна концепция какво ви остава да извършите на другия ден.

Отложете срещи, които не са незабавни. Срещите в края на деня са постоянно безрезултатни заради понижаването на силата с наближаването на края на деня. Опитайте се вместо това, да определите различен час за идващия ден и обяснете, че желаете да дадете цялостното си време и сила на срещата.

Кажете си уместно сбогом. Приятелско прощаване с сътрудниците оказва помощ да изградите съгласие с тях до момента в който сигнализирате, че приключвате за деня.

Подредете бюрото си, с цел да намалите паниките или напрежението. 50% от времето е изгубено поради действия с ниска стойност като намирането на информация. Организираното бюро може да усили продуктивността и да помогне да мислите по-ясно.

Отпишете се от работния имейл и чат от телефона си, с цел да оставите мозъка да се презареди и да остави всички мисли свързани с работата в офиса.

Намалете бъркотията в главата си като напишете всичко, което си мислите или което би трябвало да запомните. Вземете празен лист хартия и избройте всичко, което е в главата ви. След това, подредете листата и включете нужните неща към листата със задания.

Най-накрая може да прекарате тези финални моменти размишлявайки върху деня. Написването на достиженията ви може да подкрепи дълготрайното ви благополучие. Преосмислянето оказва помощ да оставите деня зад вас и да сте в положително въодушевление за вечерта. Кое е най-голямото ви достижение да вземем за пример или какво се надявате да подобрите са въпроси, които могат да оказват помощ за подобряването на работата ви за в бъдеще.

Преди да си тръгнете от работа идващият път, изберете един от тези препоръки. Вижте дали се чувствате по-добре по-късно и по-готови за идните задания на другия ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР