„Често, когато има обществен проблем, граждани и политици търсят вината

...
„Често, когато има обществен проблем, граждани и политици търсят вината
Коментари Харесай

Ева Майдел: Да не виним Европа, когато има проблем на национално или местно ниво

„ Често, когато има публичен проблем, жители и политици търсят виновността в Европейския съюз, вместо в личните си национални или локални институции. Това подкопава доверието в Европа и пречи на реализирането на общи европейски начинания, от които бихме спечелили всички ".

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 11 октомври 2017 година, по време на присъединяване си в полемика на Съвета на европейските общини и райони, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Събитието е част от Европейската седмица на районите, по време на която представители на локални управляващи от целия континент са в Брюксел за присъединяване в съвещания на Комитета на районите и полемики по настоящо законодателство. „ В Европейската национална партия фокусираме политиките си върху тематиките, които жителите показват за най-важни. Според последното изследване на Евробарометър това са тероризъм, миграция, претовареност и икономическо положение. Искаме Европейски Съюз да е съюз на жителите, които доставя действителни резултати, където се чака от него “, добави Ева Майдел, която взе участие в откриващия панел на конференцията, отдаден на ролята на локалните управляващи във връщането на доверието в Европейски Съюз.

„ Европейски Съюз може да се намесва със законодателство или наказания единствено в области, в които страните категорично са разрешили при основаването му. Затова е нереалистично да чакаме европейска интервенция в национални проблеми отвън компетенциите на Съюза като да вземем за пример провеждането на референдуми във Англия или Испания. Европа би трябвало да се намесва единствено там, където общи дейности ще дадат по-силен позитивен резултат за жителите от националните “, съобщи още българския евродепутат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР