Често хората се питат специалисти дали си струва да се

...
Често хората се питат специалисти дали си струва да се
Коментари Харесай

5 причини да си купите скъп телефон и толкова да не го направите

Често хората се питат експерти дали си коства да се купи безценен смарт телефон. Въпросът нормално звучи: " Искам да похарча за смарт телефон до 1000 лв., коства ли си да дам за тази цел още 500 лв. ".

Трудно е да се даде еднопосочен отговор на този въпрос, защото той мощно зависи от метода на приложимост. Някои хора в действителност се нуждаят от смарт телефон за 300 лв., до момента в който други няма да им са задоволителни и опциите на този, който коства 2000 или повече лв..

Нека формулираме главните правила при избора на смарт телефон и да обсъдим дали си коства да се доверим на тези критерии за избор или просто да дойдем в магазина и да купим първия, който забележим. Много отговори няма да са явни.
 Снимка 520338
Източник:

Как да изберем смарт телефон

Колкото и жестоко да звучи, преди да изберете ново информационно устройство, би трябвало да прецените три неща:
iOS или Android За какво ти е смарт телефонът? Колко си подготвен да похарчиш за смарт телефон
Първият е почти явен - всичко е на равнището на желанията. Втората точка също не поражда въпроси, тъй като потребителите почти схващат дали ще гледат видеоклипове, ще играят игри или какъв брой фотоси на седмица (и при какви условия) желаят да създадат.

Третата точка основава най-вече проблеми, защото даже да имат пари за по-скъпо устройство, хората от време на време не са подготвени да си купят скъпа джаджа. Случва се и противоположното, когато няма пари, само че купувачът е подготвен да тегли заем за iPhone 12 Pro Max. В този случай може да се каже, че си коства да вършим това единствено в краен случай.

Разумно е, цената на смарт телефона да не надвишава избрана сума, която човек може да си разреши. Тегленето на заем с риск да затрудните приходите си не си коства.
 Снимка 267399
Източник:

Дали скъпият смарт телефон ще бъде по-добър от евтиния

На първо място, заслужава да се знае, че безценен смарт телефон съвсем несъмнено ще бъде по-добър от на ниска цена, изключително в случай че разликата в цената не е 5-10%, а по-значителна. Дори в случай че не харесвате iPhone, тогава съгласно критериите, които могат да бъдат закрепени, той ще бъде по-добър от множеството моделите на другите марки. Камера, екран, работна скорост - всички тези индикатори ще бъдат на по-високо равнище.

В същото време би трябвало да се разбере, че получените изгоди не са толкоз строго свързани с цената на устройството. Тоест, смарт телефон за 1000 лв. ще надмине във всичко този, който коства 200 - 300 лв.. Но в случай че добавите още 500 лева към цената на по-скъпия едвам ще получите някаква качествена разлика. Тоест може да се формулира главно предписание: характерностите на смарт телефона не порастват толкоз бързо, колкото цената му.

Всичко това е разумно, тъй като би трябвало да се изразходват доста повече запаси, с цел да се реализира всяка последваща стъпка в резултатите. Оттук и повишението на цената.

Защо да не си купите безценен смарт телефон

Ако не играете игри, не висите от заран до вечер в YouTube, вършиме фотоси понякога и не им придавате изключително значение, не е нужно да купите устройство над 300 - 400 лв.. Дори в случай че сте подготвени и имате опция да похарчите повече, нормално няма смисъл от това.

Ако все пак сте закупили безценен (като цяло или единствено за вас) смарт телефон, ще би трябвало да боравите с него по-внимателно. Малко хора желаят да разбият апарат за две месечни заплати.

Също по този начин няма да се притеснявате, че устройството няма да бъде откраднато. Ако непрекъснато изпускате смарт телефона си или го носите във външния джоб на раницата си, тогава той се трансформира в консуматив за вас и не трябва да харчите доста за него.

Купувайки безценен смарт телефон, ще загубите доста повече при препродажба, в сравнение с при избора на по-евтин. Разбира се, всички устройства се обезценяват по друг метод, само че при всички случаи загубите ще бъдат изразени като % от цената и колкото по-висока е тя, толкоз повече действителни пари ще загубите при препродажба.
 Снимка 288222
Източник:

Защо би трябвало да купите по-скъп смарт телефон

Неко първо да се означи, че пазаруването на смарт телефон на заем, с цел да вземете скъпо устройство, е неприятна концепция. Смартфон, както и часовник (и други аксесоари), би трябвало да подхожда на равнището на приходите на всеки човек.

От друга страна би трябвало да се разбере, че смарт телефонът е вашият непрекъснат сателит . Това евентуално е предмета, с който най-често си взаимодействате денем. Следователно той естествено би трябвало да бъде с високо качество.

Сега производителите слагат огромен акцент върху качеството на камерата и колкото и да казвате, че е доста добра, тя може да бъде единствено на равнището на директните съперници. По-скъпият смарт телефон съвсем постоянно ще бъде по-добър и това отношение. Ето за какво, в случай че камерата е значима за вас, би трябвало да платите повече и да не мислите, че това е " просто телефон ".

Ще би трябвало да платите в допълнение, даже в случай че постоянно играете видео игри като Call Of Duty или Fortnite. Въпреки че идването на Snapdragon 765G през 2020 година доста понижи летвата за смарт телефоните, които са подобаващи за игри.

Не забравяйте за първокласното градивни детайли. Ако желаете корпус от стъкло или от стомана и сензитивните чувства са значими за вас, тогава би трябвало да обърнете внимание на по-скъпи модели.

Но да прибавим че евтините смарт телефони с първокласни функционалности постоянно надвишават цената си посредством събиране на потребителски данни. Те ще изтеглят всичко от вас, с цел да ви популяризират или да монетизират по различен метод вашите ползи. Може да не е неприятно, само че е неприятно и нелегално.
 Снимка 272593
Източник:

Колко би трябвало да коства един смарт телефон

Разбира се, всичко е доста релативно, само че има едно мнение, с което би трябвало да се съгласим. То се основава на обстоятелството, че цената на смарт телефона би трябвало да бъде не по-голяма или равна на месечните доходи на притежателя му.

В изгода на тази доктрина можем да кажем, че по този метод ще получите най-вече за релативно налични за вас пари, ще бъдете в крайник с технологиите, без да се постанова да плащате доста.

Ако употребявате смарт телефона 2-3 години и по-късно го продадете за към 20-30 % от първичната цена, тогава няма да има огромен удар върху фамилния бюджет. Разбира се, всичко е доста самостоятелно и формулата се оказа доста усреднена, само че си коства да стартираме от нея.

И най-после може да ви посъветваме, без да спорите, че е по-добре да не сменяте смарт телефона си прекомерно постоянно, тъй като по този метод ще получите в действителност единствено нов цвят на корпуса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР