Често хората да изпитват чувство на тревожност и потиснатост, когато

...
Често хората да изпитват чувство на тревожност и потиснатост, когато
Коментари Харесай

Как да преборим следотпускарската депресия

Често хората да изпитват възприятие на тревога и подтиснатост, когато след отпуска се връщат на работното място. Потвърждават го клиничните психолози, които споделят от опит, че пациентите им стартират да усещат напрежение, един път завърнали се към действителността, където още веднъж се сблъскват с отговорности и условия.
 Защо дъждовното време скапва настроението ни
Защо дъждовното време скапва настроението ни

И за какво е добре, когато вали, да не сме у дома

За благополучие всеки може да преодолее следотпускарската меланхолия и умерено да отиде още веднъж с неспокойствие на идната си отмора, вместо със боязън, че времето ще отмине единствено с едно мигване на окото. Ето шест съвета, които дават здравните специалисти.

Да си спомняме за прекарванията и страстите

Времето ни за отмора и пътешестване е времето, в което сътворяваме нови, положителни мемоари. Когато се връщаме към тях, си даваме сметка, че действително сме събрали хубави страсти и с цел да си ги припомняме, можем да си ги записваме в дневник, да вършим повече фотоси или даже да пишем писма.
 Снимка 632105

Да бъдем любопитни

Хората, които са уверени, адаптивни и любопитни, нормално се оправят по-добре със напрежението и са по-малко податливи на. Добра концепция е да подсилим тези качества у себе си, като опитаме нещо ново по време на почивката си, да вземем за пример да научим малко от локалния език или да пък нова рецепта, обичайната за мястото, което сме посетили. След това, когато се върнем вкъщи, можем да си сготвим ястието или да си заменяем няколко изречения на непознат език с някого, с цел да си напомним за отминалите положителни страсти.
 Снимка 632106

Да отделяме повече време за другари и семейство

Когато пътуваме, сме в нова и динамична среда, заобиколени от хора, без значение дали с нашата компания или локалните, която ни зарежда с положително въодушевление. А щом се върнем вкъщи, постоянно се случва да се почувстваме по-изолирани и самотни. За да не униваме, е добре да си организираме срещи с близки, на които бихме разказали за прекарванията си да вземем за пример.
 Снимка 632107

Да се върнем към здравословните си привички

Щом сме на отмора, е напълно естествено да ни се желае да си хапваме повечко, да оставим за няколко дни тренировките и да прекарваме повече време на открито, от което пък сънят ни може да пострада. Върнем ли се у дома обаче, е пристигнало времето още веднъж да се върнем и към здравословните привички.
 Снимка 632108

Да имаме прочувствена подготвеност

Тук става дума за това, че въпреки всичко, каквото и да вършим, след отпуск е обикновено да се усещаме тревожни. И не трябва да се пришпорваме от първия ден на завръщането ни да сме още веднъж в отлично въодушевление и дейни до максимума на силите си. Достатъчно е да се захванем още веднъж с неща, които са ни приятни, и да изчакаме до момента в който тъгата по отминалите отпускарски дни отмине.
 Снимка 632103

 Каква е връзката сред пържените картофи и депресията
Каква е връзката сред пържените картофи и депресията

Учените дават отговор и на този въпрос

Да сме наясно по кое време е време за по-съществени промени

Ако тревогата ни се задържи дълго след ваканцията и усетим, че изпитваме боязън да се завърнем към всекидневието си, е добре да си отделим време, в което да помислим за какво е по този начин. Една от опциите е, че не сме задоволени от някои аспекти от живота си и може би е добре да създадем по-съществени промени, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР