Често говорим колко е важно да поддържаме дома чист и

...
Често говорим колко е важно да поддържаме дома чист и
Коментари Харесай

10 начина да прочистите дома си от лоша енергия

Често приказваме какъв брой е значимо да поддържаме дома чист и спретнат, само че знаем, че това лишава време. А в всекидневието рядко разполагаме с задоволително време, с цел да почистим изрядно. И по този начин времето си минава, ненужните движимости се натрупат и всичко това се отразява на силата в дома. Тя е по-негативна, тъй като виждаме безпорядъка, задръстените шкафове и дрешници, и това ни потиска. Необходимо е да се стартира разчистване и не е нужно да лишава доста време.

Важно е да знаете от кое място да започнете с най-натоварените места в дома ви. Почистете ги и незабавно ще усетите какъв брой по-добре ще се почувствате.

Разчистете единичните чорапи

Вероятно в чекмеджето с чорапи имате най-малко няколко самотни чорапа, които са изгубили своето другарче. Съберете тези единични чорапи и просто ги изхвърлете. Ненужно заемат място и задръстват шкафа ви, правейки по-трудно намирането на чифт чорапи.

Изхвърлете тениски и блузи, които към този момент не носите

Ако в дрешника си имате ризи и тениски, които не сте носили най-малко от година, извънредно време е да се отървете от тях. Ясно е, че няма да ги носите, а единствено заемат място.

Почистете дамската чанта

Известна е шегата, че в женската чанта има всичко – от грим през документи, медикаменти, та до пила, крем и какво ли още не. Но измежду всички тези потребни и нужни предмети сигурно има и не малко непотребни движимости, заемащи място. Прочистете чантата от тези неща и ще се усетите доста по-добре.

Изхабени кухненски такъми

Във всяка кухня има най-малко няколко кухненски прибора или аксесоара, които към този момент не използваме, тъй като са прекомерно остарели, изхабени и грозни. Ами, просто ги изхвърлете. Без жалост. Направете място за нови и красиви кухненски такъми. Обновете силата в кухнята – сърцето на дома ви.

Почистете хладилника

Стари сосове, артикули с изминал период на валидност, бурканчета с по един пръст останала лютеница или сладко – време е да ги изхвърлите. Също по този начин прочистете хладилника от изсъхнали и спаружени зеленчуци.

Прегледайте шкафовете в банята

Няма по какъв начин едно съществено разчистване да пропусне банята. Прегледайте на всички места за остарели кремове или препарати, скъсани гъби за миене, захабени четки и ги изпратете непосредствено в кофата за отпадък.

Контролирайте манията си за пазаруване

1 шампоан, 1 еликсир, 1 душ гел, 1 маска за коса – това е задоволителен размер за ритуала ви в банята. Не е належащо да задръствате пространството с няколко продукта от един и същи тип.

Почистете библиотеката

Сортирайте книгите си, направете одит и отделете тези, които не харесвате или не възнамерявате да четете още веднъж. Подарете ги, дарете ги на някоя библиотека и освободете място за нови и забавни заглавия.

Ред е на бюрото

Ако у дома имате работно бюро, само че е задръстено от книги, бележници, листа и химикалки, отделете 5 минути, с цел да го почистите и подредите. Само 5 минути, а чистият и подреден тип ще ви зареди с позитивна сила.

Изхвърлете остарели документи

Във всеки дом има най-малко един долап, а може би и повече, в който има остаряла документи, от дълго време правени проучвания, заявления отпреди 5-10 години и още куп ненужни листове хартия. Отделете половин час да прегледате този долап и да изхвърлите старите документи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР