Често главоболие, слабост, замайване и тинитус са само част от

...
Често главоболие, слабост, замайване и тинитус са само част от
Коментари Харесай

Как се мери правилно кръвно налягане: 90% от хората не измерват артериалното налягане правилно

Често главоболие, уязвимост, зашеметяване и тинитус са единствено част от признаците, които демонстрират скок на кръвното налягане. Следователно, уред за кръвно има съвсем във всяко семейство, тъй като този проблем не може да бъде подценен, изключително при възрастните хора и бременните дами.
Но опцията да измерите кръвното налягане надалеч не е гаранция, че ще получите верните данни. Има правила за премерване на налягането, които не са свързани с качеството на устройството, което прави измерването. 90% от хората не ги вземат поради. Днес ще научите по какъв начин да мерите вярно кръвното налягане. Разнообразните препоръки събрахме в една публикация. Те са дадени от положителни фамилни лекари в Московска област и са част от осведомителна брошура, която всеки може да откри в съветските поликлиники.

Как да измерваме вярно кръвното налягане?
Апаратът за кръвно може да даде неправилни данни, защото множеството хора злоупотребяват и не вземат под внимание някои правила за подготовка на този развой. За да не се допусне неточност посредством премерване на налягането с автоматизиран или машинален уред за кръвно, обърнете внимание на следните нюанси.
1. Най-малко 30 минути преди измерването на кръвното налягане би трябвало да се въздържате от пушене и пиянство на кофеинови питиета (кафе, кола, чай).
2. Преди да мерите кръвното налягане, би трябвало да почивате минимум 5 минути.
3. Пикочният мехур би трябвало да се изпразни преди премерване на кръвното налягане.

4. Измерванията не се правят в границите на 2 часа след използването на медикаменти (без значение какви). Второто премерване на налягането може да се направи минута след първото.
5. Ръката, по време на процедурата, поставете по този начин, че средата на ръката с маншета да е на равнището на сърцето. Долният завършек на маншета би трябвало да е 2-3 см над лакътя. Необходимо е да сте комфортно седнали на стол, в спокойна позиция на тялото.
6. Не говорете по време на измерването. Краката не би трябвало да се кръстосват, а да са умерено отпуснати на пода.
7. Също по този начин вземете под внимание обстоятелството, че механичният уред за кръвно е доста сензитивен към шума в пространствата. Следователно, постоянно стойностите на налягането, измерени в аптеката, да вземем за пример, се разграничават от действителните данни.

Неспазването на тези условия може да докара до промени в стойностите на кръвното налягане: след приемането на кафе – 11/5 mm Hg. алкохол – 8/8 mm Hg. пушене – 6/5 mm Hg. с цялостен пикочен мехур – 15/10 mm Hg, при липса на опора за ръката – с 7/11 mm Hg.
В аптеките се продават електронни устройства, които са идеални за прилагане от хора, които сами си мерят кръвното налягане. Но, данните, които електронните устройства регистрират, не постоянно са точни.
Никога не игнорирайте скока или неочакваното рухване на кръвното налягане! Хората, които не придават значение на този проблем, са 7 пъти по-склонни да развият церебрална циркулация, 4 пъти по-вероятно е да получат исхемична болест на сърцето и 2 пъти по-вероятно е да получат инфаркт.
Измерете налягането, спазвайки всички тези правила, с цел да получите най-точния резултат. Също по този начин споделете тази потребна публикация с приятелите си в обществените мрежи!
Източник lekuva.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР