Често емоциите взимат връх и могат да определят ежедневието ни.

...
Често емоциите взимат връх и могат да определят ежедневието ни.
Коментари Харесай

Време е за емоционален детокс

Често страстите взимат връх и могат да дефинират всекидневието ни. Ако сме пренатоварени с хиляди задания, тревожните мисли не стопират да се въртят в главата ни, усещаме че губим надзор над себе си от време на време реагираме прекомерно, то евентуално имаме потребност от прочувствен детокс.

Той е нужната грижа за нашето психологично здраве, което пък е директно обвързвано и с физическото ни положение. Защото тялото и мозъка са едно цяло, а нашата е отговорността да ги поддържаме в баланс, който постоянно може да се поразклати точно от страстите.

Обичаме да приказваме за физически детокс и за това по какъв начин да почистим организма от отрови и всичко излишно. Но не по-малко значимо е да знаем по какъв начин да прочистим и съзнанието си от всички мисли и усеща, които ни превземат. Ето и няколко лесни техники за прочувствен детокс , с които да забавим темпото.
 Снимка 513217

Истината

Често се поддаваме на напрежението и го оставяме да ни завладее, без даже да имаме ясна визия какво тъкмо го поражда. А първата и най-важна стъпка от битката с него е точно ясното наименуване на причинителя на нашите прочувствени терзания.

Тяло и душа в едно

Физическият детокс е обвързван с припознаване на нови, по-полезни за здравето ни привички - като здравословно хранене и повече спорт. Добре е те да бъдат елементи от прочувствения детокс, тъй като когато се усещаме по-добре, по-активни сме и по-здрави, това ни оказва помощ да мислим по-трезво и да не изпадаме в прочувствени дупки.

Прочистване

В нашето забързано и софтуерно всекидневие, когато информацията ни залива отвред, е в действителност мъчно да изпразним съзнанието си. За да улесним тази задача, е добра концепция да стартираме да си водим дневник, в който да записваме всички мисли и усеща, които другояче не ни излизат от мозъка.
 Снимка 513218

Можем да стартираме да практикуваме и медитация, тъй като тя е най-бързият и елементарен метод да се научим да бъдем тук и в този момент, а не в предишното или бъдещето, където постоянно има място за терзания.

Социални мрежи

Колкото по-голяма част от живота ни заемат те, толкоз по-вероятно е да са извършител на стрес и тревога. А ние сигурно желаеме да се отървем точно от тези страсти.

Затова е добре да си дадем отмора от Фейсбук и Instagram и да обърнем повече внимание на това, което се случва в същинския ни живот, а не непрестанно да го съпоставяме с всичко, което виждаме онлайн.

Оплакване

Това е един от най-вредните ни привички, който непрестанно налива масло в огъня на отрицателните страсти. Ако за нас чашата постоянно е на половина празна, просто няма по какъв начин да бъдем щастливи. Затова значима част от прочувствения детокс е да си забраним да се оплакваме за щяло и нещяло и да бъдем признателни за това, което имаме в живота си.

Прошка

Тя също е не по-малко сложна, само че и не по-малко значима. Да извиним и да желаяме амнистия при всички случаи работи прочистващо и ни оказва помощ да се освободим от отрицателните страсти, които другояче трупаме в себе си. А това е повече от токсично...
 Снимка 513220

Замяна

Подобно на всеки различен детокс, и при прочувствения първо се отърваваме от всичко, което ни вреди, а по-късно запълваме празните места с хора и привички, които ни работят позитивно.

От значително значение е да премахнем токсичните хора от живота си и да се заобградим от такива, които ни карат да се усещаме добре и да растем. Придобиването на нови привички, стартирането на нови занимания и основаването на позитивни страсти ще ни помогне да разнообразим всекидневието и да се преборим елементарно със напрежението, предава Reader`s Digest.

Разбира се, с цел да има резултат от прочувствения детокс, би трябвало да продължим да се придържаме към новопридобитите привички и способи на мислене . Това може да се окаже по-сложна задача, само че значимото е да не забравяме да желаеме помощ и поддръжка постоянно, когато усетим, че имаме потребност от нея.
 Силният мъж, душeвността, страстите и признаците, по които да го познаем
Как да познаем душевен мощния мъж

Всички ги харесваме, само че все по-трудно се намират

Също по този начин, в седмичния и месечния ни график постоянно би трябвало да има време, отделено единствено за нас. В него не сме длъжни да споделяме с никого, да отговаряме на нечии упования и да се затормозяваме с всички битовизми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР