Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите

...
Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите
Коментари Харесай

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„ Често чувате, че на вас, младежите, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е по този начин, само че преди този момент ние, възрастните, имаме виновна задача - да създадем тези условия в България, поради които да желаете да се развивате и създадете семейство тук. Да създадем трайно желанието ви да останете в родината. " С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към студентите и преподавателите на Тържественото заседание на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий " по случай Студентския празник.

В приветствието си вицепрезидентът посочи големия капацитет на младежите, които наред със знанията и уменията имат и нужния сериозен взор към света. „ Не сте инфектирани с вируса на шаблона, истински са концепциите ви. Не спирайте да носите водачеството в сърцата си, единствено по този начин ще накарате хората да ви последват ", уточни Йотова.

„ Великотърновският университет има особена атмосфера, в която предишното и непреходното вървят ръка за ръка с бъдещето ", съобщи вицепрезидентът. Към преподавателите тя се обърна с думи на признателност за труда и всеотдайността към студентите. „ Вие сте почтени наследници на Търновската книжовна школа, която популяризира българския език, познание, словесност, нематериалност, просвета, литература, изкуство надалеч отвън рамките на тогавашната българска страна. Особено значима е активността ви през днешния ден, когато безпросветността и неграмотността се пробват да пуснат дълбоки корени в обществото ни. Вие сте най-голямата бариера пред това ", акцентира Илияна Йотова и прикани за по-голямата поддръжка за преподавателския труд от страната и обществото.

Вицепрезидентът благодари на ректора проф. Христо Бонджолов за дейното присъединяване на университета в проведения от нея Международен конгрес за кирилицата „... И ний сме дали нещо на света ", който събра за първи път от 30 години известни учени българисти от Европа. На проф. Бонджолов Йотова подари особено направения от проф. Кирил Гогов за форума знак - буквата „ Б ". Проф. Гогов е създател на герба на Република България.

На тържественото заседание бяха отличени изявени студенти от университета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР