„Често чуваме, че Украйна е част от европейското семейство и

...
„Често чуваме, че Украйна е част от европейското семейство и
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Сега е важно на Украйна да ѝ бъде запазено място в ЕС

„ Често чуваме, че Украйна е част от европейското семейство и в този момент е значимо да ѝ бъде непокътнато място “, сподели министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по немската социална телевизия ARD.

„ Наистина не приказваме за допустимо най-бързо приемане на Украйна в Европейски Съюз, само че е доста значимо за нас да бъде непокътнато това място за Украйна “, добави той пред медията.

Припомняме, че Украйна показа кандидатурата си за участие в Европейски Съюз на 28 февруари, няколко дни след нахлуването на Русия в страната, само че някои западни страни-членки имат запаси по отношение на този въпрос и търсят метод да избегнат ускорената процедура за приемане на Украйна в Европейски Съюз.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в понеделник в Берлин, че на страна като Украйна ще са ѝ нужни „ десетилетия “, с цел да влезе в Европейски Съюз. Той предложи до тогава тя да е част от „ европейска политическа общественост “, която да включи вероятно и напусналата Европейски Съюз през 2020 година Англия. Тази концепция на президента на Франция беше подкрепена и от канцлера на Германия Олаф Шолц.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР