Често човек дълго време не може да си даде сметка,

...
Често човек дълго време не може да си даде сметка,
Коментари Харесай

Манипулаторите използват тези думи най-често

Често човек дълго време не може да си даде сметка, че е манипулиран, изключително когато това се прави от близки хора. Но такива връзки са изключително рискови за душeвността. Как да ги разпознаем? Ето топ фразите, които манипулаторите просто обожават, написа " Струма ".

Винаги ме разбираш неправилно

Никой не споделя, че в една връзка няма да се сблъсквате с проблеми и недоразумения, само че манипулаторът в никакъв случай няма да признае, че това също е и по негова виновност. Неговата задача е да ви накара да се почувствате отговорни. Той ще ви накара да мислите, че нещо не е наред с вас, защото непрекъснато го разбирате неправилно и ще ви вмени възприятието за виновност.

Ти въобще не ме обичаш

В самото начало на връзката манипулаторите елементарно очароват колегата си, убеждавайки го, че е извънреден. Но незабавно щом усетят вашето предимство, ще стартира поток от изречения в стила на „ Ти въобще не ме обичаш! “, „ Винаги мислиш единствено за себе си “ и така нататък

Радвай се, че ме имаш

Много постоянно манипулаторът намира за сътрудник човек с извънредно ниско самочувствие и със съзнанието на жертва, написа „ Дарик “. Такъв човек извънредно се опасява да остане без сътрудник. В такава токсична връзка фразите „ Без мен си никой “, „ Ако не бях аз, щеше да останеш самичък “ са типични. И което е най-неприятното, те в действителност работят върху колегата, принуждавайки го непрекъснато да се извинява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР