Често батерията е тази, при която се появяват първите проблеми

...
Често батерията е тази, при която се появяват първите проблеми
Коментари Харесай

Най-големите грешки при зареждането на телефона

Често батерията е тази, при която се появяват първите проблеми на смарт телефоните. Това не е изненадващо, като мобилните устройства употребяват от ден на ден сила, с цел да извършват многочислените функционалности.

В честия случай обаче потребителите не знаят по какъв начин тъкмо да се грижат за смарт телефона си и това води до проблемите с батерията.

Ако я зареждате до 100% или я оставяте включена към мрежата цяла нощ можете да намалите доста продължителността на живота й, съгласно специалистите от Cаdex - компания, занимаваща се с проби на мобилни устройства.

Ето какво тъкмо поучават експертите за избягването на този проблем:

Зареждайте батерията по малко, само че постоянно

Включвайте зарядното към контакта всякога, когато имате тази опция даже да е единствено за няколко минути. " Частичното зареждане не вреди по никакъв метод на батериите ", настояват от Cadex.

Не чакайте батерията да падне изцяло преди да я заредите

Работата с устройствата на най-малък заряд изхабява батериите. Заради това не е добра концепция да се оставят на невисок %. Същото поучават и от Samsung.

Опитайте се да държите зарядът на равнище сред 65 и 75%

Батерията ще има най-дълъг живот, в случай че непрекъснато я държите на такова равнище на заряд. Ако въпреки всичко ви е мъчно да поддържате това ниво, може да бъде и сред 45 и 75%.

Никога не зареждайте до 100% или най-малко не, когато има доста невисок заряд

Зареждането от раз от 25 до 100% ще ограничи потенциала и ще понижи продължителността на живота на устройството.

" Литиевойонните акумулатори не се нуждаят от цялостно зареждане. Всъщност е по-добре такова да бъде избягвано, тъй като високият волтаж ги " стресира ", изясняват специалистите.

Не ги оставяйте включени в контакта цяла нощ

Има разнообразни отзиви по този въпрос. Някои експерти настояват, че за литиевойонните акумулатори няма проблем да се зареждат и дълго време. От Cаdex обаче считат, че това не е добра концепция и в дълготраен проект ще я изхаби бързо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР