Честно да ви кажа, Мария Цънцарова и аз не я

...
Честно да ви кажа, Мария Цънцарова и аз не я
Коментари Харесай

За минижупчето на една Цънцарка

Честно да ви кажа, Мария Цънцарова и аз не я одобрявам. Може би имам някакъв фатализъм към кльощави провинциални упоритости, прекалили с изрусителя от DM. Като виждам обаче кои са й враговете, няма по какъв начин сърцето ми да не се затопли по адрес на младата колежка. Щом цвъркащото ромче от „ Максуда “ и пепеляво-сивият върколак от „ Левски “ Г ти се нахвърлят като израелски командос на бейрутско предградие, значи правиш нещо както би трябвало.

Много сме ги разглезили представителите на политическата класа, та чакат като влязат в телевизионно студио, с изключение на водичка и възглавничка за дупето, да получат и набор безсмислени и отвлечени въпроси, върху които да упражняват необезпокоявано съмнителното си сладкодумство и изчезнала осведоменост. Трябва да признаем, че от „ Би Ти Ви “ значително сами са си отговорни за основаването на сходни трепети, откакто дълго време програмната им устременост определяше Антон Хекимян, който сега е по-злостно и досадно полит-острие от самия Делян Добрев.

И не е единствено тогавашният мърдоков канал, де. Работата е там, че партийните гаулайтери не схващат, че когато пристъпят прага на малкия екран, те са посетители. Ама не на Светльо Иванов, Цветанка Ризова, Диков, Шикерова, или Цънцарова. Те са посетители в моя хол, във вашата спалня, в интимното пространство на електората. И би трябвало да се държат уместно с най-малко минимално почитание и достолепие към своите домакини. А те се разпищолват и си вадят дребните пишлета все едно са си вкъщи пред клетите, недоклатени женички.

По тази причина на Копейката и Дългия им е толкоз мъчно да одобряват, че не всеки е във екстаз от възвишените им персони, че не всеки споделя овчия екстаз на гласоподавателите им към псевдомъжкарската експанзия и примитивна безпардонност, с която са известни. И могат да се опитат да са по-адекватни на заобикалящата ги среща, а не да крещят, да се пенят, да наскърбяват, да заплашват и да се хвалят с размера на спаружените си и ялови топки. В последна сметка част от мъжкарството е и възпитанието. Явно не и в „ Максуда “ и Учиндол.

А най-смешното е, че клетата Мария Цънцарова нищо изключително не е направила. Да речеш да ги е притиснала с някакви унищожителни обстоятелства, да е размахала в лицата им уличаващи документи, да е намерила очевидци от първо лице на нежно прикрития им под повърхността на патриотизма дебилизъм и подкупност. Ами, момичето просто си разрешава да им направи по някое по-пиперливо подхвърляне, дето дори същински въпрос не е.

И внезапно треперливият антиваксър и тошковчетата, воглаве със злокобния им стопанин от диванчето, нещо ги удря в закърнялото като пишка на иподякон его. Как по този начин някаква си жена, вместо да пече кебапчета в национална носия, да припява над печката „ Тайсън кючек “ и да подвига краката по разпореждане, ще им държи звук? Мария бърка непосредствено в най-свидното и най-милото на тези жалкари – възприятието им за лична значителност. И те превъртат.

Много би ми се желало тази реакция да беше провокирана от същинска журналистическа виртуозност, само че и по този начин ме кефи задоволително. Давай напред, Цънцарова. Тези мекопишковци друго не заслужават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР